Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ebalint

Megbocsäjtok, de az nem 10 'C /Celsius fok/, hanem 1 C-fok.

Csak ilyenre sikerült a "fok" jele.

Úgy másoltam... lejjebb is ilyen szerencsétlenül van :..."1kg tömegű 0OC-os jég ..."

Üdv.

dg8n4i8x

Péter!

Ugye a MachTech-en azt mondták nem érintkezhet vassal, milyen befogóba teszed? Ez csak most jutott eszembe... Ha jól emlékszem ott sem kérdeztük meg... :(

bmejdz9nu

szerintem a vassal érintkezésre nem a szárra gondoltak... :) Persze a gyémánt betéthez arany befogó dukálna... :)
De a Sandvik egyfajtát gyárt... vasból... mindenhez...

3vv2btrhv

Szoval én nem enyire tudományosan közelitettem meg a kérdést csak tapasztalati uton jutottam el a viz - alkohol keverékhez . a lényege hogy nyom nélkül elpárolog .Még tupirozni lehetne valami kenöanyaggal csak az nyomot hagyna .
tibor

Robika37

Üdv Péter !
Úgy tudom (lehet hogy rosszul[#pardon1]) szinesfémek nagy sebességű simítására van kitalálva. Tehát nagy fordulatszám kis fogásmélység előtolás függ a csúcssugártól,már az elérni kívánt felületi érdesség figyelembevételével.
További szép estét!
Robika

Robika37

Ja még annyit ...CBN= köbös bórnitrit, azthiszem......Akkor nem biztos, hogy gyémánt ?
Az meg hőkezelt anyagok símítására. Pár tized fogás oszt "leégeti" az anyagot. Ha rosszul tudom igazítsa ki valaki..
Robika

Robika37

Mostmár befejezem
http://ecat.secotools.com/Default.htm" TARGET=_fnew>seco katalógus

bmejdz9nu

Szia Robika....
Sajnos belevesztünk közbe a fortuna építésbe...
Lehet, hogy rosszul írtam a típusát a lapkáknak de a doboz fényképén talán látni...  
De pontosan: SECO TCMW110204S-LO CBN 10 ez a "gyémánt változat"
Amít írtál az is van az amcsi eladónak... CBM... köbös bórnitrit... de az másik lapka...
Erről a köbös bórnitrit-ról tudsz valamit? Ez is érdekes lehet...??? :) Ezeket a speciális lapkákat mind homály veszi körül... de már a kerámiát legalábbb kiveséztük... :)

bmejdz9nu

Egyébként nem találtam az online SECO katalogusban...??? Miért? Gondolom kifutott... azért volt megfizethető ára? Mert nem volt drága...

Robika37

Szia Péter !
Ezek közül letöltöd az esztergás 2006 pdf-et abban benne van még számomra is érthetően(magyarul[#buck]) "gyémántszerű kristályos szemcsékből áll......."
http://www.secotools.com/template/start.asp?id=4870" TARGET=_fnew>letölthető SECO katalógusok

Robika37

A link nem túl khm....
Az oldalon:Könyvtár/letöltések/Machining navigátor
 Ajánlom mindenki figyelmébe, jól érthető műszaki információk tömkelege a katalógusokban. Képletek alapanyagokhoz szerszám választás szerszámalakok stb.
További szép napot!
Robika

bmejdz9nu

Töltöm már le... Ezer köszi!

sasi

Ez nagyon jó link, én is köszönöm. Így legalább nem kell a sokkilós Sandvik katalógusokat forgatni.
Mindenkinek kreatív napot! Megyek a garázsba, hátha nekem is az lesz.  

bmejdz9nu

Nekem milyen jó... :) mert a műhelybe van a számítógép... :)

Kristály Árpád

Robika!  
Köszönkük!

Egy bajom van vele, hogy megint hátrányban vagyunk, mert olyan technikát látok ami még csak nyomokban van a műhelyemben....
Vannak kerámialapkás maróim, késeim, de sajna nem a legújjabb typúsok.....
hallihó!