Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

cr69xifmh

teszek fel képet .. ha nem gond .. leírni elég nehéz

cr69xifmh

https://lh3.googleusercontent.com/P2QLqA35pw4JbMhZcd9CaoZQBGj7sT1eUs-UmHywPmLsAZTdvMgDb1y9E3cT-HVyVjxe7jO_NkqQ=w489-h652-no" border=0>

cr69xifmh

az előző tulaj szanaszét verte, de nem tudta leszedni .. ezért kérdezősködök itt :D  

Csuhás

Azt hiszem ez menetes végződés lehet, amit már megesztergált valaki. Talán egy csavart behajtva az egyik furatba, majd a tárcsát valami pb gázégővel melegítve a csavarra támasztott dórnival egy erős érintő irányú kalapácsütéssel talán meglazul. Ahogy elnézem az előző tulaj is levételi kísérletek közben törhette le a tárcsa peremét.

cr69xifmh

az ötlet jó, csak 2 gondolat nem stimmel .. ha menetes, akkor a nagy ütéstől megmozdult volna neki is , és , a leforgást mi gátolná meg ? mert a két félhold nem annyira pontos, és nem is kúposan szorítja össze a 2 felet .. E400 asom már volt, ott semmi gond nem volt .. elég tanácstalan vagyok

cr69xifmh

azért kérdeztem pontosan géptípust, hátha valaki tudja GYÁRILAG milyen a felfogatása .. lehet ez valami kokényolás

Csuhás

Letekeredés szempontjából ugyanaz a helyzet mint egy sima menetes orsóvégződésnél. Illetve jobb mert itt van egy biztosító bilincs. Az előző tulaj  lehet hogy kúposnak gondolva tengelyirányban próbálta lepüfölni a tárcsát ami a menetnek meg se kottyant. Nem hiszem hogy ez a félbilincs gyári megoldás  volna, hiszen a gyárak igyekeztek megkönnyíteni a a cserét, és ez a bilincs elég körülményesnek látszik.

cr69xifmh

megpróbálom holnap megmelengetni .. hátha . köszi az ötleteket  :)

KoLa

Szia!
Nekem egy EU 175-s gépem van átalakítva cnc-re!
Kivettem az asztalra a főorsóját annó, minden részét ismerem!  
Ez a peremes tokmánytárcsa felfogatás nem gyári kivitel! A főorsón lévő perem mögött egy hollander volt eredetileg, ami felhúzta a hosszúkúpos menesztő tárcsát ami be van reteszelve!Gondolom leesztergálták mert tönkrement, pedig 15 perc alatt ki lehet venni az egész főorsót.
Ha levetted ezt a két félből álló behúzó bilincset és nem jön ki koppintásokra, akkor szereld vissza a tokmányt fogjál be egy 40-es köracélt és hátulról üsd ki a kúpról! az ágyazatra tegyél valami deszkát, nehogy ráessen!

000000000

Miért nem esztergálod le onnét ha ugyis kuka az a tárcsa.Elől hagyjál egy kis vállat a többi részét meg vékonyítsd el óvatosan,aztán egy kis melegítés és le fog jönni.

cr69xifmh

miiiicsoda ötlet barátom... wooow .. ez szupppper -... nagyon szééépen köszönöm .. am lehet kapni a hiányzó hollandert valahol ? nagyon jó ötletet adtál .. köszi :)

cr69xifmh

jó ötlet.. ha más nincs az lesz :)

Csuhás

Ha végül leszeded légyszíves írd meg és fotózd le hogyan történt.

D.Laci

Egy picit excenteres a két anyag találkozási éle.

Csuhás

Pont ez az excentricitás miatt gondoltam hogy az menetvég lehet. ( Retesz horony metszete viszont nem látszik ) Fuser megoldás miatt akár ragasztva is lehet a tárcsa, szóval a melegítés csak segíthet.