Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

.KÉRLEK TITEKET SEGÍTSETEK NEKEM ..."

Látod?
Ilyen nagy betűkkel könyörögtél első hozzászólásodban, most meg kétségek közt akarsz hagyni bennünket!? :(

cr69xifmh

nem adtam fel :D felmelegítettem, izzadt már a simmering is .. de semmi . bocs fiúk, de feladom . az a gép amúgy is egy roncs , amire nekem kell, így is megfelel . ez van . beérem ezzel. és ha egyszer lesz 4-500000 egy E 400 ra , akkor ez megy a méh telepre . ( nem lesz 4-500 000 rem :D )  

svager

Ezek szerint nem lesz Happy End :(

jani300

Ha kihűlt minden , nyaggasd még kicsit mindha menetes lenne , hátha megmozdul .
De ha hagyod , az sem tragédia .

iv43r83d

Szia Gergő!Ha a főorsót ki tudod venni akkor pirosra melegítsd meg és locsolj rá vizet ha menetes meg kellene indulnia, berozsdált csavaroknál működik.Üdv Csaba!

iv43r83d

A tárcsát kell melegíteni.

2dbfy8y

Ha hasonlít az eu630-ra, akkor csak a bilincs fogja.
Nem kell forgatni, nem menetes.
Tárcsa hátán egy furat van, az orsó tárcsáján meg egy csavar tájolja mindig ugyanoda, ne lehessen elfordítani.
Ha van segítséged, én a tokmányt vissza tenném, valamit bele fognák, és orsón át hátulról megküldeném rendesen.
Annak le kell jönni ha tényleg nem ragasztották rá.

jani300

Az amiről írsz a rövidkúp egy régebbi rögzítése . Ez a gép biztosan nem olyan .

KoLa

Szia Misi! én is azon gondolkoztam napközbe hogy, miért is kellene tönkretenni egy jó főorsó kúp megoldást!
Szerintem a szétvert hollander anya lehetett ludas a dologban, nem lehet levenni csak ha kiveszed a főorsót! de az bonyi! levágták a hollandert, mert rossz!  
Ezzel a két félből készült biliccsel viszont a főorsó kiszedése nélkül is lehet rögzíteni, behúzni az új megoldást!  
A fotók alapján az nem eldönthető hogy van-e kúpossága a bilincsnek.

KoLa

Nálam pl, ezért nem látszik a reteszhorony vésése!
Mert, nyers db-okba belevéstem a minuszos hornyot,aztán ehhez hegesztettem a tokmánytárcsát! a végén könnyű volt simítani!

cr69xifmh

nincs kúposság, sima beszúrás van csak

KoLa

Kezd el leesztergálni ezt a szörnyűséget a főorsóról!
Ha elkezd szikrázni akkor hegesztés állja utadat.
Ha recseg-ropog hirtelen, akkor megtaláltad  a felületet ahol illeszkedik egymáshoz két különálló alkatrész.

jani300

Nem is arra gondoltam hogy Nálad nincsen retesz !
Én kihűlés közben már lassú fokozatban biztos ráküldtem volna egy 2 kilóssal egy rendeset arra a makacs tárcsára . Menet lazulás irányban .
A bilincsről meg annyit még hogy koppra van húzva , a hosszúkúpnál a túlhatározottság miatt kellene kis hézagnak lennie .
De kilencre már máshol kellett volna lennem , tényleg megyek ...

cr69xifmh

amit eddig megpróbáltam ...
1 . feltételeztem, hogy sima kúpos . ezért tokmányba fogatom 50 es köracélt .. orsón keresztül kocogtattam.. semmi .. mérges lettem.. odabaxtam neki kicsit keményebben (2 méteres 30 as tengellyel) semmi .. na akkor adtam neki keményen .. eredmény : megse mozdúlt, voszont a tokmány pofái lógósak lettek .kuka ( ez a tokmány amúgy is ott végezte volna ) .
2. mondom, biztos menetes és a tengellyel ahogy ütöttem, biztos meglazult .. hát nem :( én is adtam a menesztőtárcsának .. de semmi DE AZT ELÉRTEM, HOGY A FOGHÉZAG NAGYOBB LETT A HAJTÁSNÁL, MOST MOROG A NEM EGYENLETES A TERHELÉS  :(
3 . melegítés .. elég jól sikerült, már az orsó szimmeringje is izzadt .. de semmi !!
olyan ütéseket kapott tőlem, mindenképp megkellet volna nyílnia valamerre .
 feladtam, még mielőtt tönkre vágom az egész gépet . most elhatároztam, valahonnan szerzek főorsót hozzá . addig ez van  

svejk

A nyers erővel látod kárt okoztál, ahelyett, hogy megfúrtad vagy megesztergáltad volna az elejét, hogy jöbban lásd a dolgot. :(

De ha leeszetrgálod az egészet akkor sem okozol kárt, így is úgy is kell másik tokmánytárcsa.