Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hostya

Azért nem esztergálja le az egészet, mert menteni akarja a menthetőt. (valahol ez érthető is az ő szempontjából)

A #37889-ben ezt írta:
".most leesztergálom a szétvert tárcsát, és kicserélem. a helyén felhegesztem
. ( mivel mást nem tehetek .( lehet mire felhegesztem, leesik az egész a melegtől ) :D
tárcsa van, amilyet akarok. gépgyárban dolgozom cnc lángvágón :D "

Én ezt úgy értelmezem hogy CSAK a tárcsát esztergálná le, a "rágyógyult" agy maradna a főorsón.
Az agyra meg felhegesztene egy új tárcsát, amit felszabályozna a meglévő tokmányához...
Elég extrém megoldás, de így legalább tudná használni a gépet, addig is amíg nem tud szerezni egy másik főorsót...
Persze ez is csak egy tipp a részemről.

hostya

Én is hidegvágós kísérletnek véltem.

hostya

"Az a kézi osztás rögzítő csöcse ! "

Igen valóban..  
De számunkra(számomra) ez csak a távolabbról készült fotó(k)ról derült ki.

Azért nem szerencsés olyan képet feltenni illusztrációként, amin CSAK a probléma egy részlete látható...
Az ilyen képekkel bárkit be lehet vinni az erdőbe... :)  még engem is.. :))  

cr69xifmh

így van , csak a tárcsát szedem MAJD  le .. egyenlőre felszabályoztam a szétvertet ( elég jól sikerült ) mivel az újat még elő kell készíteni . már itthon van az alapanyag , tegnap vágtam magamnak amilyen kell . :)

cr69xifmh

cr69xifmh

leesztergálni könnyű . ..és ha alatta úgy össze van bacva hogy nem tudok rá újat csinálni , akkor van baj . így hagyom egyenlőre

KoLa

Itt már csak az lehet hogy, véletlenül hozzá hegesztették a mostani tárcsát,annak idején, régen!a főorsóhoz véletlenül! de ezt nem valószínűsíteném!mert, aki ezt megoldotta elég trükkös kolléga lehetett!hogy a 21.században sem tudjuk levenni!
Erre a főorsóra én is hegesztett tárcsákat készítettem annak idején, a menet miatt, és az átmérők miatt is,és a vésés miatt is, egyszerűbb volt.
Tapasztalatból tudom hogy, a reteszelt hosszú kúpról, könnyen lejön a tárcsa!
de! ha! esetleg a felszerelt tárcsát vagy a csatlakozó pontokat felszerelve,hegesztették akkor az rázsugorodhat a kúpra úgy hogy nem akar lejönni!

empé13

Jani!

Tudom, hogy ez egy másfajta osztófej, (EOF 125) de hátha segít!
Ezen ilyen a főorsó.

Üdv: P.
http://kepfeltoltes.hu/160728/EOF125_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/160728/EOF125_02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

jani300

Üdv !
Senkit nem akartam bevinni az erdőbe .
Csak közeli képet szerettem volna  a tárcsáról és az orsó végről .
És tévedni emberi dolog , a segítő szándék a lényegesebb , szerintem .[#integet2]

jani300

Köszi !
Hát igen , egy ilyen szabványos meredekkúpos főorsóvégnek sokkal jobban tudnék örülni ...
Szemből a tárcsa homlokoldalán nincsen semmi csavar nálam , ahogyan a képeken is látszik .
Szétszedem majd , csak időt kell rá szakítani .
Nem sürgős a dolog .

cr69xifmh

én is a zsugorodás elvét követve megmelegítettem.... úgy mindenképp moccannia kellett volna szerintem  

6rk75uezn

Hát uraim,nem megy nekem ez a hántolás.
Az első kép a kezdetek kezdete,tehát első jelölés,akár hogy csinállom úgy látom csak rosszabb lesz.(most kb ott tartok hogy belesz@rok az egészbe).

svager

Ezt most nem értem  

Ki van szedve a csapágy és úgy hántolod?

Csuhás

Nem olyan rossz ez. Inkább az elvárásaidban lehet a hiba. Nem régen írtam talán neked hogy a hántolás a türelmes emberek sportja. Egy ilyen csapágy egy kezdő hántolós embernek délutánonként pár órás melóval számolva legalább egy hét. Szóval ne add fel. Az második képeden az 5 óra irányába eső szegmens 2/3 része már késznek tekinthető. :-)

6rk75uezn

Igen,jelölés után mindig kiszedem.