Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/Turesek.pdf" TARGET=_fnew>........tűrések......
1. oldal
Én úgy tudom, (mert így tanították anno :) ) ha a rajzon nincsen tűrés megadva, akkor ez a mérvadó...
Ha az általános tűrés osztály sincsen feltüntetve a rajzon, akkor az ""m" tűrésosztály alkalmazandó...
Javítsatok ki, ha ez már a multé...

svejk

Akkor a Te tanítód kaphat egy piros pontot! :)

Sz.József

Ez már megtörtént... :)

Sz.József

...+-0,2...
"m" közepes osztály 6-30 mm-ig
vagy
"c" durva osztály (ha ez van feltüntetve) 0,5-6 mm-ig

Vetesi75

Szerintem jól tudod, viszont "egyéb megállapodással" sokszor célszerű tőle eltérni, mert a lazább tűrés általában költségcsökkentő tényező.
Utóbbi a leverik a földbe és hozzákötik a tehenet vagy a külső átmérővel ne foglalkozzatok, mert tízcentis szivacshoz illeszkedik kategória.

KoLa

Nem tarjuk be ezt a szabályt!:)

Sz.József

Igazad van...
De az "egyéb megállapodás" már más tészta... :)

Sz.József

Ebben szinte biztos voltam... :)

Sz.József

Pedig a FESTO-ék kényesek rá... :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/" TARGET=_fnew>FESTO rajz...
Az ISO 2768-ból idevonatkozó részt még a rajzon is feltüntetik...
Hogy még véletlenül se legyen félreértés...

Sz.József

Sz.József

Tegnap már túl "fáradt" voltam...
Természetesen Neked is jár a piros pont... :)

Csuhás

Régi iskolatársam vett egy esztergát, amit még csak igazgat :-) Többek között nagynak találta a hézagot a hossz szán első biztosító lécénél. No ezt megnéztem én is a saját gépemen és kb 5..6 tizedet tudtam emelni a szánon. Kérdés hogy okoz-e ez bármi hibát? Elvileg mind a súlya mind a forgácsoló erő csak leszorítja a szánt, az alsó léc különösen az első oldalon inkább csak "szállítási" biztosításnak tűnik. A hátsó lécnek több a szerepe mert hossz szán rögzítése annak egy szegmensét szorította az ágyazathoz. ( amit egyébként egy bronz pofára cseréltem ugyanis a gyári megoldás alig szorított, mert nagyon rossz erőviszonyai voltak, rövid karral vastag anyagot görbített eredetileg a rögzítés. ) Szóval a kérdés újra: okoz-e bárhol gondot az első léc nagy hézagja?

6rk75uezn

Nekem az a véleményem hogy ha az első lécet fel sem rakná az ember akkor se okozna gondot.
Nem irtad milyen gép de egy közepes gépnél mázsák húzzák lefelé az ágyhoz,a hátsó lécnek bizony már több szerep jutott,bár nem tudom előfordulhat-e olyan helyzet hogy megemelkedne az egész szán.

cr69xifmh

sziasztok.. arra gondoltam, kéne csinálni egy csoportot facebook.on . mert gondolom sokan fenn vannak, és egyszerű a kép megosztás ..stb én kerestem, de még hasonló sincs . de a gond az, én csak hobbi esztergályos vagyok, de ha van itt aki szívesen csatlakozna ott is , és érti a csíziót , akkor szerintem jó megoldás lenne .  .. ez csak egy ötlet, semmi több  
..-

svejk

Én itt kapásból felsorolok neked tíz nagyon jó szakembert ebben a témában innen a fórumról akik sosem fogják megnézni a képeidet... mert nem fészbukoznak'.
Ettől függetlenül mint ötlet jó, csak eleshettek pár infótól.