Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Urak!
Hogy hívják azt az eljárást, amikor a hengeres anyagot befogják az esztergatokmányba, és a szegnyereggel szembe kerülő felületet körkörösen befelé haladva egyenesre forgácsolják, hogy az anyag fűrészeléséből adódó egyenetlenségeket eltűntessék?

Csuhás

Csuhás

Menetfúró élezés:
http://www.tapsaver.com/wp-content/uploads/2014/04/flute-grinding-portfolio1-785x588.jpg" border=0>

6rk75uezn

Hú de jól néz ki!
Milyen kővel csinállod?
Van ilyen tányér alakú fehér kövem,elvileg az direkt menetfúrókhoz használják.

Csuhás

Ezt nem én csináltam, csak belefutottam a neten, és itt volt téma. Egyébként vannak igen keskeny tányér, vagy sima henger alakú kövek ilyen élezési feladatokhoz. ( Este lehet hogy én is kipróbálom a dolgot )

cr69xifmh

erre gondoltam, köszi (Y)

ysc3kmx9v

Menetfúró újra élezésekor törekedni kell az eredeti forgácsoló él szögének, rádiuszának a megtartására, valamint az osztás pontosságára is ügyelni kell, csak akkor fog a menetfúró kifogástalanul dolgozni. A képen látható élezés lehet hogy szép, de nem biztos, hogy jó.

000000000

Sziasztok!
Korábban volt téma a Hunor721 vezérlő. Van itt valaki aki tudna hozzá szimulátort küldeni nekem? Nagyon hálás lennék érte!

Előre is köszönöm!

KoLa

Ez egy anyamenetfúró, nincs ezzel semmi gond ha kézzel élezzük újra, csak, nem kell végig húzni mint a képen láthatót! mert minek? a kúpos részen lévő élek forgácsolnak, az utána következők simítanak, ezen a részen már nem kell bántani sehol sem.
Plusz még megmarad a titán bevonat is.

6rk75uezn

Igen igen,látom én is hogy nem az eredeti "árkot" simitotta fel/köszörülte meg hanem odébb ment vele,bár az egyértelmű hogy ettől még az élszög lehet ugyan annyi,sőtt az osztás is lehet egyenlő de az "árok már jóval kisebb!

6rk75uezn

Háát szerintem pedig kell,(szerintem),ennél a tipusnál még szinte az utólsó 4-5 menet előtt is dolgozik a fúró rendesen,nézd a menetcsúcsok szélességeit.

n9ugdfyrv

Srácok,

valaki nem cserélne egészen pici tokmányt (60mm pl) nagyobbra (125től felfelé)? Egy kis hiányos emco unimatot akarok életre kelteni.. ha nem akkor (csak) patronos lesz a főorsó, de ha akad valaminek, akkor úgy csinálnám, hogy tokmány is mehessen rá... :)

9pk59nuy

Tudok egy helyet, ahol lehet, hogy kaphatsz vadiújat!

vjanos

http://www.jofogas.hu/pest/Eszterga_tokmany_63_3_50261941.htm" TARGET=_fnew>Ez új, és pont rávaló.
Rendes az öreg, és szerszámokkal, gépalkatrészekkel seftel - szerintem belemenne a csereberébe...

n9ugdfyrv

Köszönöm, írtam is neki!!!