Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Én egy amcsi oldalon 5 fok emelést olvastam a késekre.

hwhs45ci6

"Ennek oka, hogy a főorsót már valaki újracsapágyazta, de nem jött össze neki teljesen..."
Csak hobbista vagyok de szerintem inkább a gépágy kopik jobban a tokmány közelében mert jellemzően ott csúszkál sokat a szán, és ezért lejjebb kerül a kés és nagyobb átmérőt esztergál. Mondjuk logikusan hangzik...:)

J-Steel

Az volna a kérdésem a lenti
2016. júl. 17. 20:57 #37719
és
2016. júl. 17. 06:46 #37709  
hozzászólásokkal kapcsolatban, hogy az miért nem járható út, hogy egy nagy átmérőjű csövet a pofák külső lépcsőjével megfogasson az ember, és kifelé feszítve kapná meg a szabályzást?
 Elméletileg így is jónak kellene lennie, nem?

Csuhás

A szabályozandó azaz enyhén kopott tokmány pofái billennek egy kicsit. Ezek után szabályzáskor úgy kell előfeszíteni amilyen irányba fognak feszülni a használat során. Tehát a tipikus külső megfogáshoz képest pont fordított irányba feszíti elő a pofákat az általad javasolt megoldás.

J-Steel

Csuhás Úr!
Nem gondoltam hogy billen.
Majd nézze meg a levelesládáját!
Köszönöm!

6rk75uezn

Na szétkaptam a főorsóm,a hátsó csapágy belsejébe csak hántolás nyomok vannak,az első pedig ily néz ki:

6rk75uezn

Szerintem állhatok neki csinálni eg kanalas hántolót,művészellátós hobbi boltban hogy kérjem a tusirfestéket?

svager

[#ijedt] [#ijedt]

Úgy látom, te előbb lősz aztán kérdezel.
Nem értem miért kellett kivedd a csapágyat,így nem lehet pontosan behatárolni a hiba okát.
Én először megnéztem volna a tusírfestékkel,és csak akkor vettem volna ki ,ha esetleg cserélni akarom.
Egyébkén a nem szép hántoláson túl,csak az látszik,hogy a csapágy egyharmadánál berágódás van, ami nálad is keletkezhetett amikor az elégtelen kenés,vagy a túl kis csapágyhézag miatt belassult,(megszorult?) a főorsó.  

A művészboltban csak kék pigmentet tudsz venni,(én ahány boltban voltam egyikben sem tartottak)a kék pigmentet kell összekeverned egy pici olajjal én WD40 is használtam.  
Én egy Fehérvári cégtől rendeltem tusírpasztát,olyan 6 ezer körül volt,de nagyon sokáig elég, ha esetleg kell a előkeresem melyik cég volt.        

J-Steel

Én a Würth-től vettem tusírfestéket. 6E körül van.
Cikkszáma 5966110939990

Ezen az oldalon találhatóak az üzletek:
http://www.wuerth.hu/hu/wuerth_hu/wurth_shop_halozat/nl_finder/shop_kereso.php

Oda kell szólni, másnap-harmadnapra meghozatják.

6rk75uezn

6rk75uezn

Háát igen,most előbb lőttem és utánna kérdeztem,hogy miért?mert tudtam hogy az első főorsó csapággyal van a gond,ez langyosodott meg mikor megszorult egy pillanatra az orsó.
Az mindegy is hogy mitől lett a csapágyban a berágódás,az a feladat hogy helyrehozzam.
A gépet ahogy elhoztam tény és való hogy nem volt elegendő olaj benne.

Tehát akkor kék pigmentet kell vennem?

PSoft

Volt már itt lentebb, talán, két-három "házi recept"(gondolom, bevált)olcsó tusírfestékre.

Mi akadályoz meg abban, hogy valamelyiket magadévá tedd?
Nyomja a zsebed a...hatezres?:))

svejk

"Tehát akkor kék pigmentet kell vennem? "

Nem, gyakorlati órákat! (bocsi :))

Csuhás

Keress berlini kéket. Magam is vettem egy tubus eredeti tusirpasztát de jobban szeretem a saját bekevert anyagom. A gyári paszta kb olyan mint a fogkrém, míg az enyém kb olyan mint a régi cipőbox volt, azaz jóval keményebb.

svager

Valahol olvastam,a kék pigmentet vazelinnel keverték össze,még nem próbáltam ki,lehet az is működik.