Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

"és az E400 siklócsapágyas"
De csak elől.

jani300

Jó , kétértelműre sikerült írnom ..
Magára a főorsóra gondoltam .
Annak milyen a felülete , ovalitására , ilyesmi .

6rk75uezn

Mindjárt teszek képet,és mérek is.

Istvan0728

Tisztelt drehás és jani300!

Köszönöm!

Tudom, hogy a jó szakoktatót és a tapasztalatot nem lehet sehogyan sem pótolni, helyettesíteni, de mit tegyen az ember ha nyugdíjasként jött el a lehetősége, ideje annak, hogy a választott hobbijával foglalkozzon és nem akar csak punyadni egész álló nap?

Teljesen kezdőként, kezdenék bele az esztergálásba. Természeteres már Csuhás úr könyvtárában lévő összes témába vágó irodalmat végig olvastam. Talán már halvány lila fogalmam van a dolgokról.

Gép választás:

Az első kérdésem, mindig a gép előéletére vonatkozik, meg arra, hogy mióta van az eladó tulajdonában a gép és mire használta? Úgy vélem, hogy így a kupecokat el tudom kerülni.  

"Egyszóval ha egyedül mész akkor kell hozzá vakszerencse is."   Ettől tartok!!!

6rk75uezn

Na igy néz ki,szerintem ráférne egy köszörülés!

6rk75uezn

Ha valakinek van a tudatába jó áron dolgozó gépműhely ahol van palástköszörű az kérem jelezze.

6rk75uezn

A köszörülés megoldva,jövő héten kész lesz.

Kék pigment után érdeklődtem,volt ahol 11db ezrest kérnek 50g ér.
Látom itt Kola képén hogy a festők által használt szinező pasztával nyomja,ez is megfelelhet nekem?

y580keijn

Üdv.

Nekem egy idős bácsi mutatta a géprongy gomba formára összefog,kötegelő,hogy ne nyíljon ki. Kicsit felitatni tiszta olajjal a felületet,hogy ne szívja annyira a tintát és 500 forintos lila bélyegző utántöltő tintával bemutatta a tusirléc használatát. Szerintem jól működik.... szerintem.

svager

Én festék áruházban vettem kék pigmentet,volt vagy 300 Ft az 50g.
Írd be a keresőbe,biztos dob valami boltot a közeledben,ahol árulnak.

svager

A színező paszta nem igazán jó,nagyon gyorsan szárad.

6rk75uezn

Aha,köszi,igen szerintem is működik,már a indigót is kipróbáltam de az nem jött be.

6rk75uezn

És ha ezt a szinező pasztát egy nagyonkevés csapágyzsirral keverném?
Akkor nem száradna,meg szerintem nem szárad az meg addig még megtörténik a jelölés.
Hmm,egy próbát megér.
10 km rel odébb volt egy Hobbi bolt,ma hivtam,3 éve bezárt,nincs itt itt idő a mai világba festegetni :)

Csuhás

A színező paszta nem lesz jó. Beszárad. Egyszer használhatod, azután legközelebb már bőrős a felszíne, és a cafatok megakadályozzák a normális használatot.

r6cvn479y

Szia !
Én ultramarin kéket vagy porosz kék olajfestéket használok tusírnak .

6rk75uezn

Köszi neked is.
Azt hiszem ez a két legjobbnak tünő megoldás,az olajfesték és a tinta.
Beszerzem mindkettőt és kipróbállom.