Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

inkább fénypostán!!!:)))nyitom az ablakot!!:))))

svejk

Köszi..
Nekem ez az mellett hogy bonyolult, még pontatlanabbnak is tűnik mint az egy fogásból való elkészítés még azzal a szintén pontatlan Seegerrel szemben is..:(

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/090226/DSC00459_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/090226/DSC00459_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu" TARGET=_fnew>http://www.kepfeltoltes.hu

000000000

csak egy ilyen célszerszámmal kőnnyebb.

7vpav5d32

Lehet, hogy konzervatív vagyok, de ha a két csapágyméret elkészítéséhez át kell fogni az anyagot az SOHA nem lesz olyan pontos mint a seeger gyűrűs megoldás. Szerintem alap egy ilyennél, hogy egy felfogatással kell megoldani.
 Gondolataim szerint a csapágyakat is ki kellene kerülni pl: valami állítható kupra mint a régi varrógépeknél vagy csak egy-egy golyóra.

4um5b65d

Ez nem konzervatizmus kérdése, hanem darabszám és a gépfelszereltség inkább. Én sem választanám a seeger gyűrűs megoldást. Valamiért én is fapadosnak érzem. Egy kevés tokmánypofával rendelkező gépnél ahogy gondolom Svejk doktornál is fenn áll valóban a seeger-es megoldás a jobb, de nálam például megvan a háttér a példában szereplő 30-as átmérőjű görgő pontos átforgatásárhoz. Nem kell állandóan váltogatni a szerszámot furatkésről seeger beszúró késre. Ez több darabszámnál már macerás.
Mivel egy kicsit komolyabban elkezdtem foglalkozni ezen görgők nagyobb darabszámú gyártásának lehetőségével, egy kicsit tovább is gondoltam volna fejleszteni az eddig itt a fórumon látott görgőket és felfüggesztés rendszerüket.
Semmiképp nem tenném bele a görgőbe a beszúrásokat mindaddig, míg a csapágyak nincsenek a helyükön. Ez feszíthet kifelé valamelyest a vékonyfalú anyagon, tehát beütni a csapágyat majd oldalszorítású tüskére felhúzni a furatokon keresztül és úgy elkészíteni a beszúrásokat. Továbbá száműzném ezeket a csúnya menetes száras beállításokat. Egy 1,5-es osztású görgőtrión egyszerüen az első görgőnél a "nulla" pontnál tenném bele a kezdő beszúrást. A második és harmadik görgőnknél pedig +0,5 és +1,0 mm-re lenne az első beszúrás pozíciója. Ezáltal simán felfektethető a csapágy egy-egy köszörült például 1mm-es távtartón keresztül a görgők tartószerkezetére. Továbbmenve esetleg a tengelyeket valami excenter tengelyre cserélni amivel közelíteni és távolítani lehet az orsóhoz. Ezáltal egy teljesen zárt , kompakt , esztétikus egységet kap az ember ami kívülről állítható. És csak radiális irányban kell elmozdítani a görgőket.

svejk

Az biztos ez tipukus cnc munka,  
A három különböző görgő megint nyűgös én köszörült távtartókban gondolkodnék inkább, ugye adott esetben 0,5 és 1 mm-es kellene 3-3 db.
Az excenter viszont jó ötlet..
De a profi akkor lenne ha háza is lenne az egésznek :)

svejk

Tényleg mik lehetnek egy ilyen munkánál a gépóradíjak?  
mondjuk 1000 db-nál már megérné gépet állítani hozzá??

000000000

na mondok én erre az állithatoságra valéamit.én ugy csináltam előszőr,és a menetes orso apro pontatlanságai miatt,folyton elállitodott,és okozott jo kis galibákat!mikron pontosan őssze furni a három tengelyt,az a leg spécibb!

000000000

és a mángorlás?az milyen őtlet lenne?

4um5b65d

Nem okozna különösebb gondot a 3 különböző görgő, de csak úgy, hogy az egybetartozókat egymás után megcsinálni. A hézagolók váltása is jó ötlet ha úgy gondoltad, hogy:
1 - 1,0mm   / 2,0mm
2 - 1,5mm   / 1,5mm
3 - 2,0mm   / 1,0mm

Amúgy egy kör/cső keresztmetszetű házra gondoltam 2 pajzs + egy lehúzható köpenycső. Pajzson egy nyak vagy menetes furatok.

4um5b65d

Mángorlással nem erőltetném. Ez vékony falu cső. Középen ahol nincs csapágy ott beroskad az anyag, ahol pedig a csapágy van ott kitágul a csapágy illesztés (már ha benne vannak a csapágyak.

4um5b65d

Ezt nem értem, hogy hogy gondoltad a három tengely összefúrását....
A menetes szárak közel nem annyira pontosak, hogy radiális irányban fix távolságra állitsd be a tengely közepeket.

000000000

ezt persze jobban tudod mert szakmád,és igazad van!a ház nem rossz őtlet,mert lehetne egy folyamatos kenést is biztositani!