Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Meg rajzoltam. Én is egy hangyányit nagyobbra gondoltam. Mivel a két átmérő egymástól elfelé hajlik így kis szögben érintkeznek.

4um5b65d

És ezt mekkora menetes szárral és görgő mérettel rajzoltad ?
Nagyon kicsinek tűnik ez az eltérés....
Voltaképp a görgő profilnak ívesnek kellene lennie az ideális kapcsolathoz. Valaki múlt héten ezt ki is szerkesztette.

8uup9xs82

Laslie,

Tanacsodat kovete az AT125 os joszagot egy gyakorlott kollega segitsegevel kioraztuk.
A foorsora esztergalt tarcsa futott minden feluleten, igy azt nem valtoztattuk.
Ellenben le kellett vennunk a tokmanyt tamaszto belso furat palastjabol, es ezutan egy etalonra orazva 2 szazadig sikerult eljutni a geppel.

Koszonom a tanacsokat, kerdes eseten ujra jelentkezem.

Udv: Dudkin

4um5b65d

Akkor már nem éltem hiába, ha valamit sikerült hasznosítanod a mondottakból.
Ez viszont melyik felület akar lenni: "tokmanyt tamaszto belso furat palastjabol" ??? A tokmány illesztő átmérője ?

s7manbs8

És van róla rajzod ? Nekem is van most egy elképzelésem , hogy lehet kiszámolni a szöget. Épp most rajzolgatom papíron. Valami Excel táblába be is írom, ha meglesz. A menetemelkedési szögnek, amit a múltokr már Laslie is beírt, itt, annak egy  töredéke lesz, ha jól látom.

4um5b65d

A görgőnek nincs menetemelkedési szöge....
Nem kevered a profilszöget a menetemelkedési szöggel ?

s7manbs8

Az orsóéra értettem.

D.Laci

M10 menetes szár, 30mm átmérőjű görgő.
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Rajz/gorgoerinto.jpg" border=0>

Jól látszik, hogy milyen kis felülten érintkeznek.

8uup9xs82

Laslie,  

Igen, a tokmany illeszto atmeroje, koszonom a pontos megnevezest. 18 szazad volt elotte a merheto utes.

Udv: Dud

HJózsi

Szia Laci!
Mivel csináltad a képet?
Csak nem a GoogleDreh beta változatával ? [#ijedt][#vigyor3][#nyes]

D.Laci

D.Laci

Rh4! Miért, mi a probléma vele?

000000000

szia Laci!meg,és nagyon tetszik!!!!!remélem a forgácsot nem dobtad ki?:))))[#worship]

D.Laci

Én CNC csinálnám ha sorozat gyártásrol lenne szó, egy megfogásbol. : http://video.google.com/videoplay?docid=-8888490062055781978" TARGET=_fnew>http://video.google.com/videoplay?docid=-8888490062055781978

Hagyományos esztergán:
Első megfogás: kifúrnám, átmérőzném, leszúrnám, esetleg egyik csapágy helyet kimunkálnám.
Második megfogás: puha pofába esztergálnék egy peremet így ütköztetném mindig. Csapágy hely kiesztergálása, ha az első megfogásnál nem csináltam meg az egyiket akkor megforditanám és úgy meg csinálnám a másikat is. Így a középen lévő perem tutira középre kerülne.
Harmadik: Tüskére húznám vagy kis tokmányt raknék fel és felszabályzás után bentröl fognám meg. Hornyok esztergálása.

D.Laci

Nem! Majd elfexolom! :)