Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Mivel ebben a hozzászólásban kérdés nem hangzott el , így nem is fogok rá válaszolni !
[#vigyor3]

4um5b65d

Kedves új kisgép tulajdonos fórumtársak !
Ha véletlenül olyan gépet vennétek aminek a tokmány illesztő átmérője jól fut, de az oldalsíkja nem akkor jobb, ha az eredeti oldalsíkot szabályozzátok fel és nem egy plusz tárcsával szerelitek a tokmányt. Egy kis méretű gépnél nagyon negatívan fog hatni a rezgésekre, ha távolabb kerül a tokmány a főorsó csapágyazástól. Minden miliméter számíthat ! Ne tegyetek rá plusz tárcsát. Ha viszont az illesztő átmérő is problémás akkor is inkább leesztergálni az eredetiből és egy átmérő hézagoló gyűrűt felrakni és felszabályozni.
Remélem soraimmal segítségetekre voltam.

[#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Fotóapparát nincs a közelben véletlenül, én vizualis alkat vagyok:-)

8uup9xs82

Valoban nem, elnezest kerek a figyelmetlensegert.

Tehat kedves forumtarsak, az altalam leirt ket megoldasbol melyik a megvalosithato, vagy milyen egyeb javaslatotok volna?

Koszi, Dud

000000000

Köszönjük...
...na, persze nem válaszként:-)

8uup9xs82

Ajve, otthon lakik a gep:) Termeszetesen fotoapparat akad. Este lovok a szetszedes utan parat.

Amugy a geprol nehany foto, kicsomagolas, kisvideo:

http://picasaweb.google.com/doodkeen/Eszterga#" TARGET=_fnew>Dudkin AT125 galeria

s7manbs8

Ráadásul teli van ékezethibákkal ! Csak nem te is angol területre dolgozol, mint tomasz fórumtársunk, most már ketten vagytok, akinek nehezen megy az ékezetes betűk megtalálása. :(

8uup9xs82

Amennyiben Budapest annak szamit mar:) De ettol szomoru lennek.  

Az ekezetek hianya egy rossz megszokas. Keptelen vagyok kinevelni magambol ezt a hibat, olyannyira, hogy magyar kiosztasu billentyuzetem sincs. Nezd el nekem elektron.

Laslie, koszonom a tanacsot, a kozdarabrol akkor leteszek. Ezekszerint az eredeti tarcsat kell felszabalyoznom, szukseg szerint egy kozgyuru berakasaval.

Udv: Dudkin

HJózsi

Dec. 1-én rendeltem, ma végre megérkezett ... :) Kalandos volt... [#csodalk] Bővebben később... előzetesen egy kép :
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Eszterga/HBM280VF/HBM280VF_70.JPG" border=0>

Pár extra tartozék még hiányzik ami a számlán szerepel...

HJózsi

A speciális kenőanyag a növelt elő(/be)toláshoz kellett ... [#buck]

000000000

Gratula a kicsikédhez!
Ez Bernardo???nem látom jól a képen.Egy hülye kérdés: van rajta keresztirányú előtolás???
Kicsit irigy vagyok az orsóvédelem miatt.../Opti D240x500G[#shakehead]/
Aztán csinnyán az itallal, az esztergák nem bírják a piát [#nevetes1]

4um5b65d

Ezek az esztergák igen mozgéKONYAK az efféle kenőanyagtól....
[#vigyor3]

hyn6ys8wt

Gratulálok a géphez! Sok örömet hozzá! Bernardo Profi 550W ?

hyn6ys8wt

Ugy látom 100-as tokmány van rajta... Akkor inkább 450V?  :-)

000000000

Használd sokáig gond nélkül, gondolom bekerül a cnc-projektbe.