Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem hiszem hogy nekiállnék ilyen görgőket csinálni az én kézügyességemmel, csak kíváncsi vagyok :(
A két csapágy közvetlen egymás mellett egyrész rövid anyát alkotna, másrészt itt azért tengelyirányú erő még a három görgőre leosztva is akár 1000N is lehet, melyet azért nem illik rábízni a csapágy külső házának súrlódására.
a túl szoros illesztés pedig a csapágyra van rossz hatásal másrészt a görgő vékony fala miatt sem nagyon lehetséges.

000000000

sziaasztok!nincs kottya,és kár hogy nem tudok fotot főltőlteni ide,amin láthatnátok hogy nem kamuzok.pl.érmét csinálok,rézből és alubol.

43pbwjg8s

Tedd fel valahova a képet és itt be tudod linkelni. Akár csak linkként, de akár képként is.
Én szívesen megnézném.

43pbwjg8s

Szép munka!
Érmét is tudsz mutatni? Valamiért az mindig érdekelt.

43pbwjg8s

Mennyi időbe telik egy ilyen kifaragása?

43pbwjg8s

De szerintem ezzel a témval át kellene menni a csevegőbe!

000000000

kb 1.5 ora.amugy egy 6-os furoval csináltam őket.

000000000

hali.van még egy másik modja a hengeres anya elkészitésének.végy egy olyan méretű menet metszőt,mint amilyen menetes szárad van,vágd el és rőgzitsd a késtartoba.innen már olyan mintha esztergálnál.nem a legjobb megoldás,de pontos!

4um5b65d

Az abibi, hogy a metsző profilja 60 fokos, míg a görgőhöz ennél mindenképp kisebb szögértékű kell. Pont erről ment a diskurzus pár napja, hogy milyen is az ideális profilszög(ív).

D.Laci

Nem hiszem , hogy 60° -nál 0.2° jelentős eltérés lenne.

4um5b65d

0,2 fok ???? Az valóban nem sok....
De honnan veszed ezt az értéket?