Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

[#nyes] haggyad már' alíg tudtam visszatartani őket, hogy csinálhassak egy két képet... [#circling]

HJózsi

Egyébként akkor még nem mindenki tudta, hogy mi tartja a szánkót ... [#ijedt] nem árultam el, hogy Leonardó (?) csigasorait alkalmaztam ... csak később derült fény a "zsinórpadlásra" ...[#nyes]

HJózsi

jav. : hagyjad 'má ...  [#nyes][#pias]

4um5b65d

Na tessék ! Kellett hozzányúlnod !
Ha nincsenek azok a csigasorok akkor hamarabb leért volna a cucc.
Megint hátráltattad a munkát...
[#nyes][#vigyor5][#integet2]

HJózsi

Egyébként gondolkoztam az ötleten, amit Péternek javasoltál a 700kg-os masina mozgatására... szerintem lejtőn nem lehet alkalmazni ... 1000 db csapágygolyó ... még ha bezsírozzuk is a pályát ... a gép biztosan kijön a ház másik oldalán ... [#nyes][#idiota][#wave]

4um5b65d

Jól csináltad ezt így! Ilyen lejtésen el kell csúsznia.....

HJózsi

A súrlódást hívtam segítségül ... először fa a fán-t próbáltam, teljes dráma, tolni kell lefelé... ezután, a szánkó aljára linóleumot tűztem, még mindíg túl jó volt a fék ...  
ezután jött fáradt olaj - petróleum - zsír keverékkel való kenés ... Na így már jobb lett, tegnap este 107kg-al próbálva ( ez én vónék) 2 ujjbeggyel meg lehetett állítani a kötéllel ...
A mai havazás nem sokat befolyásolt, csak kicsit leizzadtam, ahogy kitakarítottam a terepet... [#kacsint]

HJózsi

Ez jammentes, helyette vaxos... vagy mifene konzerválóval fútták be vékonyan, majdnem száraz, de egy kicsit ragad... az olaj oldja, gondolom a pertóleum mégjobban, azzal fogom lemosni ...
Rágtam a kefét ... a szállító akkor rendelte meg a 65 napja kifizetett gépemet a HBM-től, miután rendőrséggel ügyvéddel befenyegettem ... már csak pár extra tartozék hiányzik, most írtam meg nekik a listát... eredeti számla sehol ... A fenyegetésem még fennáll ... M-H-S-től tilos rendelni, nem éri meg a 100Euróval jobb ár ...

2vkx6unz

Ez a jó kis lejtő amúgy egy garázsbejáróhoz készült? Ha igen akkor autóval még érdekesebb lehet [#smile]
Ez is CNCsítve lesz?

bmejdz9nu

[#fejvakaras] Nekem mikor lesz már meg a marógépem :) Talán soha ? :)

Teaway

Grat a géphez, de ez a lejáró nem egy életbiztosítás...

HJózsi

Anno azt igérték, az út 80cm-el lejjebb lesz, aztán feljebb lett... :( A hat garázsból csak a mienkbe nem lehet beállni, ez a szerencsém ... :D

HJózsi

Ahogy közeledik a határidő, tálékoztasd, hogy értesítetted az ügyvédedet, aki profi a hasonló ügyek kezelésében ...  

HJózsi

Nem is járunk le csak gyalog ... :)

000000000

Szerintem Neked is akkor lesz, ha csinálsz magadnak, de már acélból.