Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen,jól látjátok bronzból van.
A régi képeim valahol lapulnak valamelyik gépemen,nem találtam meg őket.
Ezek tegnap,meg ma készültek.
Kíváncsi vagyok én is a bronz görgőkre,beépítem és tesztelgetem.
A másik(működő)gépemről most nem tudtam képeket csinálni.

e7c897sd8

Azért ez az alkotás öröméről is szól remélem! Hiszen ez egy hobby oldal is. [#awink
 No meg nem mindenki tud drága golyós orsókat venni. (Bár mostanában már jóval több a kínálat és talán nem annyira drágák).]

e7c897sd8

Szép munka! A menetes szár fényesítéséről csinálhatnál egy leírást nekünk!

7vpav5d32

Persze, igazad van és egyszer én is kipróbálom az biztos (már van is skiccem a csapágyak kiváltására). Csak számolgattam kicsit.

PSoft

Tegnap írtam róla a #3572-ben.
Meg azt hiszem Kopirnyák is #3576.
Szerintem semmi különös nincs benne,de ha akarjátok összeütök egy leírást róla.

000000000

Én is gratulálok hozzá! A görgők az orsó irányába is állíthatóak ugye (nem látom az ovális nyillást a befogásuknál)?

4um5b65d

Takarja az alátét, de szerintem egy nagyobb furatot rejt a "mélye" a szerkezetnek.

s7manbs8

Ez így magáért beszél, ha ettől nem jön meg a kedve valakinek csinálni ilyet, akkor az magára vessen.

svejk

Mert takarják a fakötésű alátétek..

000000000

Nagyobb lyuk? Ahha... mehet mindenfele a tengely (csak ki ne lazuljon...).

D.Laci

„Az 10-es szárhoz való ?”  Valószínűleg igen. :) Tőlem ne kérdezd, nem értek a menetekhez. :)
Nem használtak, elfekvő készlet. Csak 3db. Ha lesz, egy kis időm az idén akkor esetleg csinálhatok többet. Ezeket neked adom próbáld ki előbb.
Nem kell messzire jönnöd (Nyíregyháza). :)

PSoft

Köszönöm.
Természetesen állíthatóak,csak az alátétek takarják a nyújtott lyukakat.
De ha pontosan számolsz,méretezel tulajdonképpen nincs is szükség a nyújtásra,elég ha 1mm-rel nagyobb a furat.

s7manbs8

Az nincs messze tényleg, meg lehet oldani. (Hajdúnánás)

4um5b65d

Gondolom a görgő belsejében nincs a két csapágy közt távtartó azért kellettek a kontraanyák a szerkezetbe....

4um5b65d

Értem én ám a viccet csak nem szeretem......
[#nyes][#duhos2]