Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Gyalog????
Ha már ilyen "liftet" csinálnék akkor én bíz nem járnék gyalog.....
[#schmoll2][#nyes]

HJózsi

Távlati terv a praktikeres-drótköteles-nyomógombos-felvonós (na ezt indexelje be a Goog Lee...) megoldás, úgy, hogy felfele menetben kerekeken gördül, mert akkor nem előny a surlódás ...

f7k4ytivb

Kicsit későn reagálok!
Én így oldottam meg a köszörülést:
http://picasaweb.google.com/lerhmann/Koszoru02?authkey=nHuIihiG7gg&feat=directlink#[#rolleyes]

000000000

franko a csomagolása!:)))[#taps]

43pbwjg8s

profi.
Én valamiért azt akarom szemmel tartani, hogy hosszabb tengelyeken is tudjak köszörülni. Ezért keresnék olyan megoldást, amikor a korong átmérője nagyobb mint a meghajtó motoré.
De nagyon tetszik a Tied.

D.Laci

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/elado/gorgo1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/elado/gorgo2.jpg" border=0>

svejk

Mi a munkafázisok sorrendje egy ilyen elkészítésénél, hogy gyorsan is készen legyen  és pontosan is legyen?
Én biztos csak egy vagy két belső Seeger gyűrűvel oldottam volna csak meg, persze miután kész a menet :))

D.Laci

Kopást az első napokban lehet tapasztalni, amikor még összekopik „mángorlódig”. Csak megsaccolni tudom az élettartamot kb. 1-2 év iparszerűen használva. Műanyag és fém anyákkal szemben sokkal kisebb a súrlódása szint nincs. Nekem, ha nagy 1,8kw maró motor volt feltéve + Z tengely 4-5kg, M10 menetes szár, 2 ujjal lehetet le-fel tekerni.

000000000

Jobb ez így, mint seegerrel.

PSoft

D.Laci,köszi a válaszokat.
Két-három napig járattam őket én is szinte folyamatosan,hogy összekopjanak.Akkor újból beállítottam.Azóta eltelt több mint két év,igaz hogy nem használom a gépet "iparszerűen",még nem kellett a kopás miatt állítani.
Próbáltam már én is bronz anyát rugós kivitelben,teflon anyát saját orsójával fúrva a menetet. Ezt a görgőst először csak kíváncsiságból csináltam meg,de már az asztalon összerakva rájöttem hogy ez lesz a nyerő.
Úgy ahogy te is írod "2 ujjal lehet le-fel tekerni",így a motorokon is lehet 1-2Ft-ot "spórolni".

svejk

Naná, hogy jobb, de hogy kell megcsinálni??
A seeger a parasztos megoldás, de ilyen hoszon talán még tudnék egy pontos furatot csinálni és legalább a csapágykülső futna...
Egy fogásból minden, utána már csak a seeger gyűrő pontosságán múlna :)

000000000

nem egyszerű meg csinálni,és nagyon precizen kell csinálni,mert ha pár tized az eltérés,akkor ki is dobhatod!én tudok olyan manust aki 9 gőrgőt megcsinál egy 20-ért,és nem neked kell megőszűlni!

000000000

az én "Z tengelyemen,csak egy mezei 16-os anya van,és nagyon bevált!nem kell ezt agyon bonyolitani!

PSoft

Csak nem keresztbe van az az "egy mezei 16-os anya",hogy nincs kottyanásod?
Mert ha igen akkor meg a súrlódás lehet k..a nagy.

4um5b65d

Javaslom hagyd ki a seegert !
Ha a két csapágy tapadása megszűnik a görgőben akkor így is úgy is ki kell cserélni.... ha van seeger, ha nincs....
[#papakacsint]