Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ha készen van a három 1500-s én az egyiket megveszem![#nevetes1]

jani300

Azért annyi eszem van hogy ne álljak neki :)
De azért érdekes elképzelés .Nem igen lenne ötletem az ellenőrzés menetére .
Létező módszer úgy tudom .

6rk75uezn

Kicserélem a főorsóm csapágyazását (kecskelábas gép),Elől kúpgörgős hátul pedig ahogy látom önbeálló vagy ferde hatásvonalú csapágy van,a Szlovák ZVL és ZKL csapágyat bele merjem tenni,valakinek véleménye ezekről a csapágyakról?Tudom jobb lenne pl SKF de az jóval húzósabb.

swa3ctmw2

én most cseréltem csapágyat az enyémben. Abban is ZKL volt. Szerintem ha az E400ba beletették anno, akkor az nem lehet olyan rossz. Egyébként arra a csapágyra elvileg akkor hat erő, ha a szegnyereg felé dolgozol a gépen. Az meg viszonylag ritka. az enyémbe 5-7000ftba kerül a ZKL. ugyan ez az SKF fapados csapágyából 14000...

zozo

...kerítés titánból...
-én meg láttam kerítés oszlopon karácsonyfa csúcsdísz szerű dugókat, legalább70-es átmérővel,    teflonból!

PSoft

Te jártál Devecser-ben.

Biztos láttad a léckerítést,tarkabarka...sílécekből.:))))

PSoft

Pogácsaszaggatókat,már szurkáltam le különböző átmérőjű teflon csövekből.
Azt mondják a háziasszonyok,hogy marha fasza!
Ugyanolyan jó,mint az ötven,hatvanas teflon vastaglemezből szabott húsvágó deszka.:))

Mifelénk,a teflon olyan hétköznapi dolog (volt),mint egy negyven filléres zsemle.:)))

ks46twg3x

Drága húsvágó deszka lehet!

Tegnap vettem 10-es átmérőjű teflonrudat, bruttó 20.200 Ft volt kilója!

000000000

Hülyeségeket írkáltok! mintha kampánypolitikusok lennétek! Ki tud nagyobbat mondani!

designr

Meséltem már..Onnan  Fűzfői gyárból származik a kis TOS-om..gazdának volt annyi teflon a műhelyben..vaterás jutalékot lealkudta..kaptam pár kilót.. csrébe..arany élet lehetett ott régen..

svejk

Nem emlékszem.
Most is meg van vagy az elbontott részen volt?
Én csak a központig mentem a 8-as felől.

svejk

Mihez kellet az a minőségű teflon?  
Mert a mezeinek 7-8000 közt van kilója minden közismert kereskedésben.

keri

Ja, Holes-nál a ZX100-as anyag is 20ezer alatt van kilója. A ZX530 kerül olyan ~30ezerbe.

swa3ctmw2

Kiderült, hogy itt helyben van egy cég, ahol van síkköszörű. Nemtudom mekkora méretig tudnak dolgozni, de sokkal egyszerűb lesz így megoldani a tusirléc kérdést. Persze ha elvállalják. A síkköszörült anyagot lehet eltalonként használni szerintetek? Vagy abból is 3 kellene csináltatni, és össze kellene őket hántolni?

Csuhás

Ha igazán jót akarsz akkor feszültségmentesíted a hegesztés után, azután síkba lehet marni. A köszörülés akár ki is hagyható ha jó a felület. Majd a pontosság érdekében 3db-t összehántolsz.
Csak köszörülni a tömeggyártásban szoktak, a precíz gépeknél a köszörülés után következik a kézi hántolás.