Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Gondolom az első bekezdést csak azért bonyolítottad és találtál ki problémákat, hogy mindjárt meg is oldjad őket. :))

A második bekezdés első felén még gyanítom csiszolni kell, nem olyan egyszerű az, hogy csak a feszültségtől függ...

svejk

De csak LED-es, hogy ne fogyasszon sokat el a motor elől. :)

000000000

Mert a váltólapkás kés "nyom" Erősebb gép,és nagyobb forgácsolási erő kell a használatához.
Gyorsacélból borotva éles kést lehet köszörülni,sokkal kisebb forgácsolási erővel is hatékonyan működik.Ezt én már tapasztalatból mondom. Váltólapkás késsel sokkal több rezonancia lép fel...És ha a gép rezonál,az a vég :D

ANTAL GÁBOR

Ha kiegészítem azzal hogy adott ( konstansnak feltételezett ) szlip esetén akkor OK ?

svejk

Erre majd azt mondják a szakik azért mert a lapkások nagyon "nyomnak".

Az iparban a lapkáknál többek közt azzal érik el a hosszan tartó egyenletes forgácsolási paramétereket, hogy nem kimondottan élesek, nem úgy mint az otthoni gyorsacéloknál amiket élesre köszörülöünk és akár pár fogás után is újra.

Ez miatt a lapkás késeknek sokkal nagyobb előtolóerő szükséges mint egy éles gyorsacél késnek, a nagyobb előtoló erő deformálja a kis gépek szerkezeteit illetve egyes részek jobban kopnak.

Persze vannak kivételek itt is.
Kaphatóak aluhoz való polírozott éles lapkák illetve akár borotvaéles gyémánt lapkák is, de ez utóbbi más miatt nem ajánlatos kis gépre.

designr

Míg a forrasztott lapkás késeket általában élesre köszörülik,addig ha megnézed a cserélhető lapkás kések élét nagyobb rádiuszt látsz..ezek a kések nem szeretnek pici fogásokkal dolgozni..a nagyobb fogás pedig erősebb,merevebb gépet feltételez..Valami ilyesmi..de majd a profik kifejtik..A "kis" gép egyébként viszonyítás kérdése..

000000000

Nekem tökéletesen megfelel a 20W-os halogén:)
Van 21W-os led,de az olyan mint ha atomvillanásba néznék...

svejk

Tudod jól, hogy én ilyen szinten már nem értek hozzá. :(
Csak gyanús, hogy túl egyszerű lenne.

svejk

Há' nem a lámpát kell bámulni hanem a kés hegyét! :)

000000000

Svejk!
Ismételten köszönök a segítségedet!
Designr neked is!

000000000

Én úgy tudom hogy a keménylapkás késeket nem lehet élesre köszörülni,mert nagyon rideg az anyaguk! Kipattog az él ha túl élesre van köszörülve.

svejk

Nem kell köszöngetni, itt a fórumon a segítség természetes.
Aki jól kérdez és nem csinál hülyeségeket az mindig elégedett lesz a válaszokkal.

designr

A gyémánt késeket én használom kis gépen is..vegyszer adagoló csonkok titánból..kis TOSMN80-as..szépen viszi..viszont menetet alig tudtam belevágni..piszok szívós anyag.leszurni nem mertem..14mm-est két fűrészlappal vágtam el..gondoltam flex..az meg csak égette a korongot..izzott.http://kepfeltoltes.hu/view/140324/kepatmeretezes_hu_DSCF5872_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

designr

http://kepfeltoltes.hu/view/140324/kepatmeretezes_hu_DSCF5872_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>