Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Kérdés!
Ha van nekem egy 125-ös,hárompofás tokmányom,amihez szeretnék külső pofát venni,akkor fontos a típus(márka)vagy bármelyik 125-ös,hárompofás jó hozzá!

000000000

Leírtam hogy mennyi a szakértelmem hozzá!
Én úgy értettem,hogy jól van kötve!
HJózsi is hiába írta le,telefonon lépésről lépésre el kelet mondja!
Ez van!
Én se várom el senkitől(aki nem szakma beli)hogy csináljon meg 3-nap alatt, 15-lerakós,nemzetközi fuvart!

000000000

Én semmit se kötöttem!
Jött az emberke,hozta a frekiváltót,bekötötte,beüzemelte!
Meg mutatta hol kell ki-be kapcsolni,meg fordulatszámot állítani!
Azt mondta,mást nem kell tudnom!

hostya

Fontos a típus(márka)!
Bármelyik 125 tokmánypofa nem lesz jó..

istvan58

Aszthiszem valami 8 ezer körül volt a 10 lapka, Ebay-röl, es egeszen jol megy meg 0.05mm fogasal is.
A lyuk kés az nem annyira, azzal ovatosan kell bánni.

000000000

Értem!
A típusa EMCO.

istvan58

En kúpgorgős csapágyakot tettem be es szimeringel zartam.

swa3ctmw2

Sziasztok!

Nem vagyok rendszeres látogatója a fórumnak, viszont mióta van esztergám, és próbálok ezt-azt megoldani rajta, rendre itt kötök ki egy-egy régebbi hozzászólás kapcsán :) Ezért most tőletek kérnék segítséget- tanácsot.
Olvasgattam pár évvel ezelőtti részeket a fórumon a tusírozás témában is.
Nálam most jött el az ideje, hogy az agyonkopott eszterga ágyamat (E400) megpróbáljam rendbe tenni. Viszont adódnak a problémák...
Az első, és a legnagyobb az az, hogy nem találok sehol hántolólécet. Ismerősöknek nincs, meg az ő ismerőseiknek se. Neten se igazán találtam, illetve amit mégis, az az ország másik felén van horror áron....
Nem egyszerű a dolog, mert az 1000-es E400-asnak az ágya 1500. Szóval ekkora léc nem valószínű, hogy bárkinek akad otthon elfekvőben, inkább csak aki foglalkozik-foglalkozott ilyesmivel.
A léc helyettesítése ekkora hosszon már szerintem felejtős, de meghallgatok minden javaslatot :) Ha esetleg van valakinek elfekvőben ilyen léce Sopron-Győr-BP vonalon, vagy szombathely környékén,(vagy esetleg ezek vonzáskörzetében) és egy kis időre tudná nélkülözni(akár valamekkora összeg ellenében is) az kérem jelezze.
Én is a szegnyeregprizma javításával kezdeném, ha szükség van rá. Aztán a szegnyereg szánjára csinálnék egy köszörű szerkezetet, amit a késszán segítségével tudnék állítani. Ezzel a megoldással már viszonylag jó bázisfelületet kapnék, amit utána már hántolással kellene csak finomítani.
Tanácsaitokat, és segítségeteket előre is köszönöm.
Spyke

svejk

Jól van, értem én, de azért linkeltem a képet...  
Még a fórumtársak vicceltek is a lemezekkel...
No mindegy, az lényeg hogy most már tuti.

KoLa

Készíts egy könnyű de erős kivitelű tusir 'hidat' és azt egy gyárihoz tusíroztasd hozzá! így olcsóbb!
Nekem is ilyen van!http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Tus%edroz%e1s/A%20h%edd.jpg" TARGET=_fnew>itt látható!

swa3ctmw2

Gondoltam én is rá, hogy egy 40x20-as anyagra hegesztenék egy 5ös, vagy 8as lemezből kivágott merevítést. De nem tudom az mennyire jelent problémát, hogy a hegesztés meghúzza. A másik gond, hoyg a környéken senki nem foglalkozik tusirozással... illetve én nem tudok róla még...
A képen lévő léced tényleg "házi szerkezet"? Akkor az szép munka :)
Postán levélként nem tudnád elküldeni? :))

jani300

Kétszer már biztos írtam , de nem bírom megállni :) Hármat kell készíteni , akkor nem kell sablon . Lehet gyakorolni a tusírozást , és marad kettő tartalék .

swa3ctmw2

Szia jani

Ha jól értem félre amit írsz, akkor ha csinálok 3db-t abból a "hidas tákolmányból" akkor ha egymáshoz hántolom őket akkor előbb utóbb lesz egy etalon köztük? Akkor elképzelhető, hogy nem lesz elég a 20x40es anyag, mert a végére lehet hogy elfogy :)  

jani300

Rosszul értetted félre ! Mindhárom hibátlan lesz .  A kettő azért nem elég , mert ha egymáshoz illeszted , lehet két illeszkedő gömbfelület is .Ha a három darab egymáshoz ellenőrizve jó , akkor biztos sík mind a három .  Hogy mikorra készülne el az már más kérdés .

jani300

De Kola módszere sokkal egyszerűbb .