Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Hogy miket ki nem dobnak az emberek!
Ma találtam a MÉH-ben.
Ennek a szerkezetnek a legyártása több napos munka...Ki lehet számolni a munkadíját :Phttp://www.picgro.com/Zgy" border=0>

000000000

Jobb klikk,és kép megjelenítése.
A képfeltöltés valamiért nem fogadta el...

9pk59nuy

A képeket elnézve szépen megcsináltad. Ránézésre is korrekt. Szerintem jóval többet tud mint egy kis gravírozó hajtása. Kedvet kaptam, hogy én is csináljak magamnak pici gépekre próbának. Persze leegyszeüsített verzióban. Arra volnék kiváncsi, hogy 2db. görgővel, egyoldalú felfüggesztéssel és a görgőkön 4-4 gyűrűvel mennyire lenne használható?

Miki2

Nálam a görgős anyák már 4-5 éve mennek a kis gépemen.
rendszeresen marok rajta alut és rezet szűk, pár százados tűréssel.
A konstrukciója picit eltér a PSoft által készítettétől, de még mindig hibátlanul működik.
Nálam az orsó Tr25x5 menettel készült.

s7manbs8

s7manbs8

Tovább kínlódtam a görgővel, kivettem megmértem és egyik oldalán a csapág felület és a külső közt van 3 tized ütés, a másik oldalon vagy 5 század, az még hagyján is lenne.

most a legújabb ötletem, hogy csak két görgőt benne hagyva az hozzányomódik és úgy néz ki lehet jó lesz ideiglenesen, amíg nem csináltatok valakivel ilyen görgőket. Egy fogásból meg lehet csinálni, nem egy lehetetlen feladat még szerintem se ... cnc-vel meg semmi dolog lenne.

A belseje 23 mm telibe fúrással kijön, csapágyak 6000Z , 26mm csapágy külső szélessége 8, alkatrész hossza 23mm, átmérő kívül 35.5 kb.

Szirtimorc

Sosem tudjuk meg? :)

Vetesi75

Ha a görgőben van kialakítva a 2db csapágy fészke, akkor azt esztergáláskor kétszer kell megfogni, tehát lőttek az ütés mentes futásnak. Én a görgőn tengely csapot alakítanék ki két oldalról - ez egy megfogásból megoldható - a fészkeket pedig az anya oldallemezeibe tenném.

000000000

Szerintem egy állásból is könnyen meg lehet oldani.
A furat teljes hosszában csapágy méret.
Két beszúrás a furatba, zégergyűrűnek. Ezeknek ütköztetni a csapágyakat.  
A másik lehetőség, hogy a két csapágy közé távtartó.
(Vállas "tengelyre" a csapágyat) stb.
Meg még "ezer" lehetőség", ami könnyen kivitelezhető.

s7manbs8

Na hallod ez a végig egy furat zéger, ez tetszik. Jó ötlet, akkor nem kell a késekkel kínlódni belül, Zégert meg akár ha kifogja másikról beteszi is bele lehet vágni illetve egy késsel benyúl és kész igazad van.

s7manbs8

Ezt nem látom át valami rajz ? Ha nagyon ráérnél ?

De most meg közben azt is lehetne, hogy két csapágyat tenni bele egy oldalról, az is jó lehetne ? Mert úgy se tudna elhajlani és akkor egytengelyű is, ennek a közepén amúgy is csak 7 mm váll van, de megfelelő késsel a túloldali csapágy hely is kivehető, ha a közelebbin belőttük, milyen állásban jó pont gondolom.

Vetesi75

Zégerrel? Azt hittem, a holtjáték mentesség is cél...

000000000

Ja, hogy nem mindegy az, hogy vállnak, vagy zégergyűrűnek ütközik a csapágy?
Erre nem is gondoltam.  [#nevetes1]

s7manbs8

Az se ártana, na és arra mi lenne a legjobb megoldás ?

Vetesi75

A zéger tud lógni a saját hornyában. Muszáj hézagot hagyni, különben szerelhetetlen.