Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Igen, ez is egy jó megoldás, bár a két csúcs között kicsivel nagyobb a rezgés veszélye, de ha nem vesz nagyobb fogást az ember, akkor nincs baj. A két csúcs között lehet fordítani is a szerszámot, utána is jól fog futni a tüske.

7cim5mm0

Nem csak sorozatgyártáskor jó, aki ilyennel foglalkozik, annak érdemes célszerszámot csinálnia hozzá.  
Igaz, hogy nem sok idő a normális állapotban lévő tárcsa kiórázása, de egy hullámosra kopott tárcsánál azért feltenném a kérdést, hogy milyen felülethez óráznál? (a legtöbb ilyen)
Ha figyelmesen végigolvasod amit írtam, akkor látni fogod, hogy cserélhető betéthüvelyekkel a központosító furatok átmérője is követhető, cseréjük gyors, és ha még nem század pontos az illesztés az se baj, mert pontosan úgy, ahogyan később írtad, a féktárcsánál a sík a lényeg, tehát ha az egész tárcsa üt akár egy tizedet radiális irányban, az nem okoz problémát.
Fékdobnál persze más a helyzet, ott sokkal pontosabban kell illeszteni mindent.

jani300

Elfogadom amit írtál ,és nem is kívántam állítani hogy nem jó amit írtál . Amint már szóba is került , vannak tárcsák amelyeket nem is lehet célszerszám nélkül felfogni . Hullámos tárcsánál , a kerékcsavarok felfekvő felületéhez is ellenőrizni kell a futást az már kicsit problémásabb valóban . A tengelyirányú ütésért elnézést kérek , azt jól benéztem .

4uipkycd9

Jó estét, Ma a telefonon alig hallottalak, írd már le mennyi lenne a postaköltség? Illetve elfelejtettem megkérdezni hogy, megvannak-e még a késtaróba való csavarok a hozzá való kulcs illetve tokmánykulcs. Ezeknek még erre is volt idejük.

KoLa

Szia! ezek szerint nem szabályoztál még féktárcsát!mert akkor, lenne emléked arról, amikor féktárcsa van felfogva!itt semmi más nem érdekel, csak az hogy a tárcsa síkja fusson...
Ha ez a kör sugárirányban üt, az már a gyártó hibája!vagy a felfogó szerszám nem az igazi!
Ahogy a múltkorában olvastam itt , a gyártók sem támasztanak magas követelményeket, méretben erre a fontos eszközre, de biztosan azért mert akkor is működik, ha kicsit üt a tárcsa sugár irányban!stb!

jani300

Akartam írni most a Free -n de nem megy nálam . Az ajtó nem több húsz kilónál saccra . Azt hiszem  20 kilóig 2500 körül ,  majd megbeszéljük utánvét vagy utalás  de megpróbállak akkor most hívni telefonon .

sufnituning

Itt a videón oldalanként 0,004 collt ad meg oldalanként, ami 0,01 század /oldal,egyébként ötletes dolog,hogy nem kell leszerelni a tárcsát a kocsiról.
http://www.youtube.com/watch?v=NAEZ8nB83I8" TARGET=_fnew>féktárcsaszabi

Vetesi75

Akkor ez azt jelenti, hogy kezdhetek késtartócsavarokat gyártani?

Bicska

Az a jó, hogy vitatkoztok, hogy milyen egy megfelelően felújított féktárcsa, merre-hogyan üt, miközben a zsír dobozos féktárcsa (autó/motor) is néha szemre rossz, nem hogy órázva.  

A legrosszabb tapasztalatom, amikor kis ETZ-re vettem új tárcsát (jó, tudom, valszeg kisipari fos, ami a boltban kapható) Olyan hulladék minősége volt, hogy végül azt újítottuk fele, ami eredetileg is a motoron volt...

jani300

Vetesi75

Köszönöm! :) A múltkori levelem megkaptad?

jani300

Azt hiszem igen . Nem válaszoltam ? Ha még fennáll a vételi szándék a főorsóházra is akkor szétszedem . A késszán az egyik legkeresettebb alkatrész nem akartam avval kezdeni . De lassan az én gépemmel van tele a Fórum .

hostya

"Itt a videón oldalanként 0,004 collt ad meg oldalanként, ami 0,01 század /oldal" (0,01/100=0,0001) !!

Nem számoltál el valamit?
Nekem a 0,004 col(hüvelyk), 0,1016 mm-re jön ki...

000000000

Biztosan nem derült ki, hogy a szerszámot inkább a fékdobra értettem.

sufnituning

Természetesen Neked van igazad, elszámoltam magam egy nullával, kösz![#wave]