Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egy főorsó mi pénz lehet eszterga szerűségbe ? Sikló csapágy meg az orsó ...

Vetesi75

[#eljen]
A váltólapkát arra érdemes használni, amire kitalálták...  

ywathzay

Szerény véleményem szerint ilyen jellegű felhasználása a lapkáknak feleslegesen kidobott pénz. Persze ha ingyen van akkor nem szóltam.

jani300

Nálam 20 az e1n főorsóház ,kompletten :)

s7manbs8

Orsóval mindennel ?

s7manbs8

http://www.youtube.com/watch?v=obf1mw8QM5E" TARGET=_fnew>Főtengely siklócsapágyának esztergálása

jani300

Igen ! De tokmány nélkül :)

6rk75uezn

Köszi a segitséget,irtam mailt.

6rk75uezn

Köszi neked is,nem bonyolitom túl a kés szár témát,16x16-os négyzetacél,lapka helye belemarva,menet és ennyi.

7cim5mm0

Minden az igények kérdése, ha csak barkácsolsz, jó a "bilivas" is késszárnak, ha komolyabb munkát akarsz végezni, akkor el kell felejteni.
De gondolom ebben az esetben barkácsolásról van szó.

000000000

Úgy van ahogy mondod,ekkora motorocskához nem kell acél késszár.

r6cvn479y

Akár nagyobb méretű késszárakból is lehet megfelelő váltólapkás késszárakat kialakítani  

3p8br678u

Milyen jó kis készülék pofaesztergálásra.
http://www.youtube.com/watch?v=dRMm9P9XdbY

000000000

A tokmány szabályozással kapcsolatban.
Olyankor érdemes ezzel foglalkozni, ha pl a pofák nem fogják teljes hosszában az anyagot.
Ha üt a befogott anyag, akkor először érdemes megvizsgálni, hogy az a tárcsa, amin a síkmenet van, annak mennyi a "lógása" a tokmány testében.
Mert ha ez a tárcsa nem pontosan illeszkedik a helyére, akkor a szabályozás nem fog segíteni.

Vetesi75

Ötletes...  
Nem tudom mekkora hatással lehet a pontosságra, ill. későbbiekben a tokmány élettartamára, hogy nem teljesen sugár irányba van előfeszítve. A csavarfej süllyesztések is érdekesek szoktak lenni - pláne használt pofánál.