Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zczzn9622

Igen dörzsárazni mindenképpen kell, ugytudom néhány géphez gyártottak túlméretes hüvelyt, lehet érdemes lenne lemérni az új hüvelyt hátha tulméretes és dörzsárazás utánn beleilleszthető lenne a szegnyeregbe, egy próbát megér.

zczzn9622

Apropó szegnyereg. Valaki tudna esetleg nekem ajánlani öntőt, mert E2N szergnyerget kéne önteni lehetőleg olyat aki minta alapján tud dolgozi, és ocsóert. Köszönöm

ypcjgjbma

"karcsi22" Nem lehetne kölcsönkérni azt a 3-as dörzsárat? Az enyémbe is ilyen van mert sok célszerszám ilyen kúppal volt készítve. és a sok erőltetéstől egy kicsit karcos lett. ha nem tollas dolgot teszek a szegnyeregbe könnyen megfordul. Már nincsenek felénk munkák, csak hobbi szintű a gép, egy dörzsárazás megoldaná problémát.Vagy ha tudsz olcsón egyet? :)

ypcjgjbma

Mikor csináltuk nekem egy 35,5-ös gépi dörzsár volt a főorsóba téve, ez 4-es morzés. és azóta is szuper.

ypcjgjbma

Elfelejtettem a gyári hüvely 35-ös

wm94bppdn

Budapesten tudok öntőt, Soroksáron.

zczzn9622

Leirnád az elérhetőségét? Vagy privátba, ha nem publikus. Köszönöm.

zczzn9622

morfeus

Sziasztok!
Lenne ismét egy alap kérdésem(gondolom sokan tudjátok rá a választ),szóval mire jó az eltolható szegnyereg és,hogyan alkalmazzák?
Köszönöm a válaszokat!

Csuhás

Kúpesztergálásra való. Gömbvégű csúcsok között egész precízen lehet eltolt szegnyereggel kúpot, vagy akár kúpra menetet esztergálni.

KoLa

Nincs is másfajta! csak eltolható! fő funkciója hogy a két csúcs közötti esztergálás ne legyen kúpos! de! kisebb kúpszögeknél, úgy van ahogy Csuhás írja! plusz, esztergaszív!

000000000

Egy segédeszköz készítésével elkerülhető a szegnyereg elállítása kúp esztergálásánál.Egy a csúcsot kell oldalirányban állíthatóvá készíteni és ezt tenni a szegnyeregbe.

ywathzay

Ezt tudnád részletesebben is ismertetni?