Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zczzn9622

Nagyon szívesen. :) Ebböl könnyen tudsz lapkát, szerszámot választani, illetve meglévő jelöletlen lapkát beaonosítani.

000000000

Nem látom rajta a KART emblémát :P

ypcjgjbma

Sziasztok. Ma megkaptam a fogaskerekeket. Teljesen korrekt volt az Úr. Mivel mi mentünk érte 10-e Ft, ért megkaptam. Mondtam neki ha összejön még a pénzem a többi hiányzót is megveszem.

andrasbsl

http://youtu.be/tCqcyuRLJ9Q" TARGET=_fnew>Forgácsleválasztás folyamata

fakukac

Üdv Urak!
Továbbra is keresek kicsi eszterga gépet olcsón, nem kell profi gép legyen, csak csiszolgatni, és simítani (felújítani) szeretnék vele kis alumínium dogokat!
A lényeg, hogy 110mm el tudjon forogni!
Ha esetleg valakinek van ilyesmi, kérem jelentkezzen!
Köszönöm!
Üdv: Zsolt

kelemennek@monornet.hu
kelemen.zsolt71@freemail.hu

ce93xphjd

sziasztok!

az E2N-em szegnyergében eléggé kotyog a hüvely. Szeretném megcsinálni. A gépkönyv szerint ez gyorsan kopó alkatrésznek számít. Ha sikerül beszereznem egy ilyen új hüvelyt és kicserélem, az megoldja a problémát, vagy lehet benne más buktató? (pl maga a szegnyereg kopása). van valakinek ilyesmi tapasztalata? köszönöm

ce93xphjd

helyesbítek, nincs benne a gyorsan kopó alkatrészek listájában. Viszont a kérdés ugyan az :)

ypcjgjbma

Szia. Én is ceréltem ezen ok vegett. Mi a szegnyerget kidörzsáraztuk, és igy lett beleillesztve az új hüvely. most nagyon pipec.

ce93xphjd

szia! akkor gyártottatok bele új hüvelyt? mert gondolom akkor egy gyári az lötyögne megint a dörzsárazás után.
Ha gyártottátok, akkor mesélhetnél róla volt e nehézsége, milyen anyagból, stb :)  
köszönöm

zczzn9622

Szia. Zoltánnál a pont, Igen fel kell dörzsárazni vagy magán a gépen spec szerszámmal felfurni (ha nem üt a főorsó és tökéletes a vezetősin, de ez használt gépnél nem áll fent.) És gyártani kell bele hüvelyt amit bele kell illeszteni. Nehézség: Lehet orsót anyát is érdemes gyártani hozzá, ha nagyon kopott, ha van morse 2 es dörzsárad az megkönnyitheti a dolgod. Anyag: acél, ötvözetlen. Amúgy az öreg is csinál iyeneket akitöl Zoltán a cserekerekeket vette.

zczzn9622

Ja meg állítható dörzsár beszerzése is lehet nehézség...

ce93xphjd

szia! köszi. A gyártást az egyik barátommal elvileg megoldjuk, de azért megkérdezem az öreget is mennyiért vállalná. akkor annak nincs értelme, ha csak egy új hüvelyt teszek bele, mert lett volna 1 olcsón?! valószínűleg akkor ez a dörzsárazás marad. köszi mégegyszer

ce93xphjd

az lehet lesz, megkérdezem, morse 3-as dörzsáram meg van, max 3-as lesz 2-es helyett :)

ywrxkjjky

Tudja valaki hová lett Laslie?

000000000

Erre a kérdésre mindig az a válasz érkezik, hogy olyan sokat dolgozik, hogy nincs ideje.
De már kezdek kételkedni, hogy csak ez lenne az oka. Szerintem ha akarna, legalább havonta öt percre betudna nézne ide, biztos van  valami más oka is.
Jó lenne ha megint aktív lenne.