Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

Kizárt... egy háromszög csúcsai _minden_ esetben rajta fekszenek egy körön.

Tehát nem kell rugalmasnak lennie.

KoLa

Sem tokmányt, sem tokmánypofát, sem egy ilyen! akár pofánként 4 ponton érintkező segédeszközt nem lehet pontosra gyártani! ezért is van a számozása a pofáknak! nem csak a menet miatt!

jani300

Most nehogy félreérts ! Nem észt akarok osztani ,nem is tudnék . Csak kérdezem . Mert szerintem pofánként csak két ponton kellene érintkeznie , a "szabályozó" eszköznek . A képen is  meg van pontokkal jelölve . A pofáknál egyértelműbb lenne a jel . De ha azt mondod nem jó elfogadom . Nem hiszem hogy megcsinálom , de megtetszett az ötlet .

kuv5p7226

Ez mind rendben van, de 3 pont mindig rajta fekszik egy körvonalon. Emiatt rugalmasság nélkül is működik a dolog.

Csuhás

Egy érv a megoldás mellett: elkészítettem magam is, és határozottan jól használható. Előnye még a gyűrűkkel szemben hogy közelebb lehet menni a fortunával a pofákhoz.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/szab7937.JPG" border=0>

000000000

A négypofáshoz meg két vékonyabb tárcsa kell,a szemközti furatok kivágva hogy a pofa ne érjen hozzá.90 fokkal elforgatva mind a négy pofa szorít,vagy nem jó ötlet?

KoLa

Jó lett![#eljen]
Akkor most jöhet kiszorításra, a külső részek szabályzása![#smile]

KoLa

Igen! de itt minden pofánál min 2 pont!

KoLa

[#eljen][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Csuhás

Kiszorításra nem szoktam szabályozni, mert a pofa azon a részen jóval nagyobb felületű így kevesebbet kopik, ritkábban is használom úgy, illetve kifelé feszítve nem szokott megcsúszni a befogott anyag így a kopás fő oka is kiesik.

KoLa

Akkor ok!ezt egyébként milyen átmérőn állapítottad meg? Próbáld ki egy olyan gyűrűvel ami épp rámegy valamelyik lépcsőre ha teljesen be vannak tekerve a pofák, szorítsd kifelé és ha jó, akkor Neked egy jó tokmányod van!

Csuhás

Értem mire gondolsz: Ilyen esetben a pofák sarkai fognak, azok pedig megint csak kopásra érzékeny élek.

KoLa

Én már régóta koptatom a pofákat, ezért elég sok olyan van, amit már megszabályoztam kis átmérőn is, meg nagy átmérőn is! közel sem egyforma a két szabályzás átlaga pofánként! látszik az eltérés az áthatási vonalban!
Ha azt be tudjuk lőni hogy a síkmenetes tárcsa a kisebb és a nagyobb átmérőjű meghúzásnál is ugyan abban a helyzetben van akkor sokkal jobb az eredmény!

Virbo

Esetleg nem csináltál kettőt? ;)  
De most komolyan...

Csuhás

Nem, bár ezt úgy csináltam hogy a kollégám is tudja majd használni. Az enyémet körasztalon martam, de hatékonyan lézerrel kellene kivágatni. Simán elmenne itt meg az indexes fórumon vagy harminc darab.