Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Egy kép száz szónál is többet ér:
http://www.stevenson-engineers.co.uk/files/taperturning1.jpg" border=0>

vjanos

Ötletes, ez a segédeszköz egy kiesztergáló fej, ha jól látom?

Csuhás

Pontosan. A kiesztergáló fej használata zseniális ötlet.

KoLa

[#eljen]Ha ezt Te fotóztad otthon! akkor azt kell mondjam hogy! régen láttam itt a fórumon, ilyen frankó képet egy beállításról![#eljen][#taps][#taps][#taps]

Csuhás

Nem saját fotó, most kerestem rá a neten miután szóba került ez a megoldás.

KoLa

Kezd gyanússá válni![#bohoc]

000000000

Ezt még nem láttam de remek eszköz.Valami hasonlót gondoltam én is de nem ennyire profi kivitelben.Csak olyan hobbi megoldásút ahol nem fecskefarkú a megfogása a csúcsnak  hanem furat van helyette és abban állítható.

KoLa

Akkor sajnálom! már kezdtem reménykedni!

Azoknak akik még nem tudják:
Az a piros színű alkatrész, az esztergaszív!amit említettem! a feladata az hogy a két csúcs közötti alkatrészre átvigye a főorsó nyomatékát! forgató erejét! egy ilyen kiélezett helyzetben is!

Csuhás

Ez egy marógépen használt furat kiesztergáló fej ami más módon használva. Itt a kés helyett egy rúd van befogva aminek a végébe egy csapágygolyó van besüllyesztve.

000000000

Azért gondolom nem tud elmozdulni a hüvelyben,nem lenne jó ha felmászna a késre az anyag menet közben.

KoLa

Általában sokkal kisebb a forgácsoló erő mint gondolnád! egy morsekúphoz képest!

ANTAL GÁBOR

Érdekes a fotó mert a kéziszán is el van szögben állítva . Miért ?    Szerintem a nagy kúpot azzal csinálta mert ilyen drabál kúpot nem szoktunk nyeregelállítással csinálni. Valami trükk is lehet a dologban

KoLa

Ezt észleltem én is, hogy nem áll egy szögben az ágyazattal a kéziszán! de egy papírlappal megnéztem a monitoron az ágyazatot ( nehogy optikai csalódásom legyen a sok összevisszaságból!)és azt mutatja hogy pont ellentétes állásban van! tehát semmi köze hozzá!
A menet valószínűleg nem egybekezdésű!

000000000

Lehet a menet készül majd mert az anyagot megkellett  fordítani.

KoLa

A kéziszán a menettel párhuzamos és azzal a rövid csaprésszel!