Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Talán az etalonkúpot előbb órával letapogatta és a kúpszögnek megfelelően beállította a kéziszánt. Majd a hengeres darabot befogva addig tolta el a csúcsot míg az óra ismét nullán maradt végigtolva a hengeren. Hogy miért nem a kéziszánnal esztergált? Talán rövid volt, vagy szebb felületet akart elérni.

KoLa

A menet hengeres, a csaprész hengeres! ha fordítani kell a kúpozáshoz akkor minek az egész cécó!  
Messziről látszik hogy ez egy nem valós beállítás! csak úgy utólag eszébe jutott hogy milyen fas.a volt! és megörökítette miután már el volt állítva!

KoLa

Ahogy nézem!papírlappal! ha ezt a beállítást módosítanánk ahhoz az esztergált kúpszöghöz! kiesne a foglalatból a kiesztergáló fej!

KoLa

Persze tévedek mert a kúp becsap!a tokmányhoz jó!

KoLa

Ezért jobb egy cnc eszterga! ajánlom mindenkinek! kúpok és ívek esztergálásához nagyságrendekkel egyszerűbb mint egy csúcseszterga!

PSoft

Anná,má csak egy 'csúcs cnc eszterga' lehet jobb.:)

Csuhás

Egy EMU sebességváltó jelképes 15eFt áron. Ha valakit érdekel... ( nekem messze van sajnos )

http://szerszampiac.hu/szerszamgep/egyeb/sebessegvalto_fokozatmentes" TARGET=_fnew>EMU váltó

ywrxkjjky

Visszatérve a pofák szabályozásra,pl. te mivel köszörülted?

Vetesi75

Nem feltétlen kell rosszra gondolni. Pl. én akkor is el szoktam fordítani a kéziszánt, ha útban van a szegnyereg és nem szeretnék nagy szerszám kinyúlást.

Csuhás

Nekem van egy pici furatköszörű fortunám, abból készítettem egy szupportköszörűt. Még nincs teljesen kész de már használható. Ha nagyon érdekel fotózhatok este.

Csuhás

Nemrég volt szó a mozgóbábról. Nos a neten találtam egy ötletes mini bábot ami pl műanyag mütyürök esztergálásakor jól jöhet:  

http://www.frets.com/HomeShopTech/Tooling/MiniFollower/minifollower06.jpg" border=0>

A rögzítést lehet variálni, pl négykéses tartónál az üres helyre befogni, vagy egy lemez füllel a kés fölé szorítani, esetleg a hátsó késtartóba is fogható.

KoLa

Ez tényleg ötletes! mert a futóbábok 99,99 százaléka a hosszánra van csavarozva!
Ez viszont, együtt mozog a késsel!
Ötletet adtál!ez olyan majdnem, mint egy tiplihúzó!

vjanos

Én fél délután ezen agyaltam, hogy miért jó, hogy együtt mozog a késsel?
Ha fogást vesz az ember akkor újra be kell állítani, nem?

ywrxkjjky

Köszönöm,de azért ne fáradj,még nincs mit köszörülnöm,ha netalán kelleni fog jelentkeek! :)

PITU

sziasztok
szia vjanos
hát tudod a futó báb akkor kell ha sehogy máshogy nem tudod megtámasztani a munkadarabot
a #29155-ben nagyon ötletes  de csak párhuzamos munkadarabokhoz
amikor sok kúposszeget esztergáltam  
(a keresztszánt működtette egy kúpmásoló )
akkor a hagyományosan  szánra rögzített változat kellett , de borzasztó volt leszúrni a kész darabot. a szegnyeregből támasztottam  meg egy bronz csővel  . [#vigyor2]