Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Azt nem mondtam hogy nincs :) Csak nem rögzített .

ANTAL GÁBOR

Más módszer is van : A gyári ütköző rögzítése ( a hossz szán bal oldalán ) és a nagy kerékkel ( ami a fogasléchez kapcsolódik ) ( bal )  kézzel rátartani  ( folyamatosan ütköztetni )

jani300

Most olvastam . Használd őket egészséggel !

000000000

Valaki nem tudja hogy E2n esztergánál mekkora a max. előtolás irányú erő , mert a gépkönyvben nem találom és ezt meg szokták adni.Végeselem szimuláciohoz kellene .Közelítő érték is jó lenne ,aki ebben jártas hátha tudja!

morfeus

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a váltólapkás késekkel kapcsolatban,használat szempontjából megegyezik a használatuk a normál késekkel?Természetesen tudom,hogy 100%-ban nem egyeznek meg de általános felhasználás szemszögéből tekintve!
Illetve hobbí vagy barkács célokra melyik váltólapkás(fajtára vagy típusra értem)célszerű beszerezni.
Természetesen idővel nyilván bővülne a típus paletta de kezdésnek milyen fajtákat célszerű beszerezni a normál késeken kívül?
Köszönöm a válaszokat!

595852ar

Kedves EMU-s fórumtársak!
A vaterán régóta új gazdára vár egy lakatanya, nem túl gyakran van ilyen. Az eladót személyesen ismerem, korrekt pali! Hátha valakit érdekel.http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/marogep_esztergapad/eszterga_lakatanya_emu200_gephez_1819194701.html" TARGET=_fnew>EMU200

595852ar

Gépfüggő a dolog! :)

595852ar

Írj Tibor45 nek és egy perc alatt megoldódik a titok.

595852ar

Ki lehetne számolgatni, de a Tibinek ez gyorsabban megy mint nekem.

Csuhás

Láttam már, de az én gépemen még jó állapotban van az anya. Ráadásul ez még házilag is legyártható szükség esetén.  

jani300

Megnéztem Meleghegyi József Esztergák című könyvét minden gépnél a legnagyobb,fogácskeresztmetszet,fő forgácsolóerő,nyomaték a főorsón van megadva .

svejk

Valóban nagyon rendes, gyors, pontos eladó! [#worship]

Bordogh

Köszi az ékszíjcserés ötleteket holnap lesz időm vele foglalkozni megnézem van e imbuszcsavar remélem mert nincs kedvem totál szétszedni, persze ha muszáj lesz akkor hadmenjen.... közben megnézegettem a képeket a gépemről, nincs rajta ilyen csavar... gondoltam hogy nagyobb meló lesz :)

TROMF22

Csak megerősíteni tudom, tegnap éppen nála jártam Budakalászon.

TROMF22

Lemaradt a hivatkozás:
#28985 és #28991-hez szántam.