Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Igen van! Katt a nevemre, ill. honlapomon a kapcsolatnál a telefonszámom is ... Most frissítem a honlapom, lesz néhány eszterga akciósan! ...

HJózsi

[#wave] Köszi István az sms-t!

HJózsi

A megjelenés már http://www.dolphincadcam.hu" TARGET=_fnew>frissült az eszterga akciók a hétvégén ...

Bordogh

mn 80ak milyen áron milyen felszereltséggel vannak ? Ha nem publikus akkor bordogh01@freemail pont hu

Bordogh

Lenne egy kérdésem azokhoz akiknek van esetleg ebben tapasztalata. Ki kellene cserélnem az emu 200asomban a két ékszíjat amik a váltó és a főorsó között vannak. ehhez ki kell vennem a főorsót, kérdésem az hogy mi ennek a menete mire figyeljek oda különösen.

4d52ifwte

Szerintem évjárat függő a dolog, de majd pontosan megmondják az EMU200-as tulajok.  
Van olyan amelyiken ki tudod cserélni simán, de pl. nekem a EMU250-en sajnos ki kellett vennen az orsót. Annak azért annyira nem örültem, mert ha már szétszedi az ember, ez sem tetszik meg az sem és kezdődik a felújítás:-) Azt ennek lesz egy kis költségvonzata...

Csuhás

Ha az orsóházon az előtolás irányváltó kartól balra felfelé van egy nagy imbusz csavarfej akkor főorsó kivétel nélkül lehet ékszíjat cserélni a gépen.

4d52ifwte

Remélhetőleg ott lesz az a csavar, mert különben lesz egy kis macera.:-)

morfeus

Szia!
Ha minden igaz akkor küldtem egy emailt az oldalon keresztül,de ha nem kaptad meg akkor jelezd az email címemre és leírok mindent!

000000000

Valaki nem tudja hogy E2n esztergánál mekkora a max. előtolás irányú erő , mert a gépkönyvben nem találom és ezt meg szokták adni.Végeselem szimuláciohoz kellene .Közelítő érték is jó lenne ,aki ebben jártas hátha tudja!

Dakota25

A "Forgácsgyártás ifjú mestere" cím felé vezető útnak igencsak az elejét taposom, de ez mindjárt ki is derül:
Ha a kézi és keresztszánok használatával, kézi előtolással szöszölök, illik-e (szabad-e) "letalpalni" a hidat a lakatanyával? Ha nem teszem, elmozdul a híd, más rögzítési módot pedig nem lelek....
(esetleg kiékelni seprűnyéllel a szegnyereghez... :-))

jani300

Nekem az öreg EANon nem lehetett rögzíteni az alapszánt , rá szoktam kapcsolni a lakatanyát rögzítésnek . Álló mellékhatómű mellett persze . Mindjárt kiderül megszólnak e érte a szakik .

jani300

Azért hátul szokott ám lenni rögzítő csavar .

595852ar

Az én Eanomon volt rögzítő a keresztszán jobb hátsó sarkán.

Dakota25

Holnap első dolgom lesz körülnézni "hátul". Hátha...
Köszönöm a "kis golyós izéket"! Írtam.