Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Egyébként meg, ha megadnál pár támpontot, hogy mire is használnád, van-e valami méretbeli minimum vagy maximum megkötés, akkor egyszerűbb lenne... :)
Illetve hogy újban vagy használtban gondolkodsz.

Nekem volt egy Unimat 4-esem, az annyira pici volt, hogy szinte semmire nem tudtam használni.
Most egy Ferm FMD500 van (alias 9"x20" kínai), az már egy fokkal jobb. Csak az áteresztése ne lenne ilyen mini.
De arra készülhetsz, hogy bármit is veszel azt jó eséllyel "újra össze kell rakni", plusz idővel frekiváltó, gyorsváltós késtartó, egyebek... :)

000000000

Ennyi pénzért már lehet venni néha magyar esztergákat is,ami ugye még lehet,hogy agyonkopott állapotában is pontosabb mint ezek a kínai csodák :D.
Ha érdekel akkor írj rám,ismerősömnek van egy eladó állítása szerint jó állapotú e1n-je 210e ft körüli összegért.
http://img15.aprod.hu/images_aprodhu/30184933_1_644x461_e1n-eszterga-elado-szallitast-meg-tudom-oldani-szekesfehervar.jpg" border=0>

000000000

Valaki azthiszem,hogy ebben a topicban írta nem is olyan túlságosan régen,hogy neki 120e ft körüli összegért hántolták újra a szánokazt a gépén,ha olvassa az illető akkor a szaki elérhetőségét én is elkérném.

000000000

Hogyha van utánfutója az embernek és egy kis segítsége akár azon is el lehet hozni,nem kell nagyon megilyedni tőle,olyan 600kg körül vannak ezek a gépek.

morfeus

Elolvastam nem is egyszer,de legyen igazad ámen :)))

morfeus

A helyzetemből adódoan mármint fizikai helyzetre gondolok mindenképpen egy asztali lenne jó,mégpediglen azért mert úgy hozta a sorsom,hogy egy baleset miatt kerekesszékbe kerültem ergo ehez mértem alakitom ki a gépparkomat is.Ezért gondoltam,hogy egy rendes talpazattal rendelkező géphez nem férek úgy oda mint egy asztalihoz!
Mihez használnám?Igazán otthoni körülmények között fellépő használatra gondolok:kisebb tengelyek,csapok esetleg menet esztergálása illetve egyéb apróságok!Méretben megkötés igazán nincsen,de azért a csúcstávolság legyen minimum:300mm,illetve a tokmány áteresztő furatátmérője 20mm!Azt még illendő megemlítenem,hogy az esztergályozást autó didakta módon sajátítottam el vagyis van amit elsőre nem értek de ezt úgy is megkérdezem,röviden ennyi :))

f2znj959x

Sziasztok Csatlakoznék a szaki száma és neve engem is érdekelne. köszönettel

7cim5mm0

Csábítóan hangzik, de tisztázni kellene előtte, hogy pontosan mely részeket hántolta, és mekkora gépről volt szó. :)

6rk75uezn

Szia.Megoldódott a dolog.Azért köszi.

rxamuf6kb

Igazad van!
A gép annyiba kerül, csak ahhoz nem jár egy igen komoly gépasztal meg lcd kijelzős útmérőket sem adnak hozzá abban az árban.

kuv5p7226

tényleg nem téged baszogattalak, csak rákerestem a gépre és rögtön szúrta a szememet, hogy ami a Lajtán túl 200.000, az itthon már kirtelen 280.000, (és ráadásul netto árakról beszélünk!!!),  s befut egy gép kéz alatt még ennél is többért.

S a probléma gyökere ott van, hogy valójában piszokul nem ér ennyit egy ilyen kis kínai ceruzahegyező még a 200.000 forintos árát tekintve sem.

kuv5p7226

Nem rád volt kihegyezve a dolog, csak megütötte a szememet az ár és emlékeim szerint ez egy olcsóbb gép lenne. A gépasztal meg a kijelző az jogos, de a leírásodban erről nem volt szó, hogy az nem eredeti tartozéka a gépnek.:-)

ygzhw8kag

Nekem van egy HUNDAY 300 as kis eszetergám újszerü állapotban potom 100 e- ért.
Ha megfelel

morfeus

Szia!
Szerintem hobbi célokra megfelel,milyen állapotban van már mint pontosság terén?
Azt látom,hogy használt semmi gond!
A többi részletet privátban folytassuk!

000000000

Szia!

Irtam az adatlapodon keresztul egy emailt.
Ha nem erkezett meg, legy szives add meg hova irhatnek. Koszonom!