Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Azokkal a szögvasakkal szerintem sokat rontasz, nem egy súlycsoportban lesznek a 30-as sínekkel.

Amennyire csak lehet próbáld meg tömör anyagból azokat a szélesítő szárnyakat.

Egyébként én ezek miatt nem preferálom a hagyományos eszterga átépítést, ha igazán jót akar az ember akkor majdnem nulláról kell elkezdeni az építést.

000000000

Nem vagyok tisztában az árakkal és a kivitelezési minőségekkel, de így tudatlanul is azt mondanám, inkább megéri a gyári prizmát, laposvezetéket köszörültetni és hántolni, mint lineáris vezetékesre átépíteni. Persze mérlegelni kell, hogy mire lesz használva az adott gép. Ritka sz.r ágyazatún is lehet dolgozni, csak körülményesebb. Hobby célokra esetlegesen viszont tökéletes.

Bordogh

Az a gond hogy kb fél mm -t tud megmozdulni a szán, pl furatba vágok menetet akkor az emiatt volt már hogy rossz lett, nem egészséges az ha kereszt irányba el tud mozdulni az egész szán. Ha paláston dolgozok akkor tökéletes mert a forgácsoló erő az ágy felé nyomja a szánt.

000000000

Talán nézd meg a biztosítóléceket. Gondolom hasonlóan vannak, mint E400-on is. Nekem is ~1mm hézag van a lécek és az ágyazat alsó felületei között.

7cim5mm0

Szervusz!
Nekem van egy eladó 160-as, 4 pofás tokmányom, aminek egymástól függetlenül lehet mozgatni a pofáit.
Ha szerencséd van, még a felfogó tárcsa is megvan hozzá, bár az lehet, hogy EAN-ra való, de bajonettes, az biztos.

svejk

Ha nem kell Csuhásnak, akkor én megvenném, feltéve ha megfelel az ár.

Csuhás

Érdekel, mail ment.

Bordogh

az én gépemen az a gond hogy a szán kopűs csak a tokmányhoz közeli részen van ahol sokat használták a gépet, a szegnyereg felé haladva egyre kisebb majd el is marad és kottyanásmentesen tart, tehát ha utána szabályoznék marással a szán alsó felébe ütköző acél tartóknak akkor ugyan atokmányhoz közel jó lenne és nem kottyanna de a szegnyereg irányába megszorulna.

595852ar

Csuhás és Svejk mesterek után beállnék én is a sorba! ;)

000000000

Deguss régebben dokumentálta a gépe hántolását.
Szerintem ha nem kéregedzett az ágyazatod és érzed az erőt, akkor fogj hozzá. A köszörüléssel szemben annyi előnyöd van, hogy az orsószekrényhez nem kell nyúlni. A géped is inkább 500-, mint 750mm csúcstávúnak tűnik.  
Persze nem leányálom a hántolás, főleg, hogy jó is legyen, de nem lehetetlen. Neked kell mérlegelni.

f2znj959x

Sziasztok, kérdés lenne EMUS 160-ra melyik futóbáb szerelhető fel? Kérlek ha valakinek van infója ossza meg velem. A neten sok E sorozatos és EMU250 futóbáb található, csak melyik jó?

Előre is köszönöm

4d52ifwte

Az ENx és EMU250 bábjai átalakítás nélkül nem szerelhetők fel, mert szélesebb az ágy mint a 160-as nál és más a csúcsmagasság is.

4d52ifwte

Bocs, neked akartam írni, de még korán van.:-)
És ExN és EMU250 bábjairól van szó.

Csuhás

Sajnos egyik sem. Legjobb tudomásom szerint a két kis emun nincs mozgóbáb rögzítési hely, illetve nem is gyártottak hozzá bábot.  

7cim5mm0

Szervusz!
Egyelőre Csuhás kollégáé, neki írtam, hogy még az is lehet hogy 200-as, nem emlékszem pontosan, de a hétvégén megnézem.