Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor mégis van menesztőcsapja?

jani300

ˆ Vetesi75 által linkelt irodalmat letöltöttem (köszönet Csuhás úrnak ),aszerint sincs menesztőcsapja ,pont ennek az egy méretnek .

000000000

akor csak három forgatócsapja van és csak az viszi át a nyomatékot a tokmány felfogó tárcsára?

nonopapa

Így nem jó.Az EAN-ét nem ismerem,de a bulgár CU320-nak is ilyen megoldása van.
A vastag tőcsavarok mennek a tokmányba(anya rajtuk van),azokkal együtt illeszted a tokmányt a kúpra,a másik oldalon van a forgatható(bajonettzáras)tárcsa,amibe kellene lenni a banánoknál egy-egy nagyobb lyuknak,ahol az anyák is átférnek.Ha felillesztetted a tokmányt(vagy hátlaptárcsát),elfordítod a bajonettzáras tárcsát a másik oldalon,és meghúzod az anyákat.

000000000

Közvetlenül a tokmányba, vagy van tokmány hátlap amit kifelejtettél?

jani300

Létezik tokmány amihez nem kell hátlap , közvetlenül mehet a főorsóra . De nem az a legelterjedtebb .

nonopapa

Ráadásul E2N,nem EAN,bocs.
A bulgáron hátlapos,de ha jól emlékszem,régebbi Nóniusz katalógusban volt kúpos belső kialakítású tokmány,amit közvetlenül lehet illeszteni.
De ez most részletkérdés,az elvről érdeklődött Phil Ivey

000000000

Kiveszem belöle a menesztöcsapot rakok fel majd képet róla

hostya

Akkor néhány észrevétel a modellel kapcsolatban:
Nagyon szépen kivitelezett 3d model.

1. A /131103/1.-es képen, a 3db piros rögzítőcsavarokat én áthelyezném a főorsófej másik(tokmánytárcsa felőli) oldalára, hiszen ezek a tokmánytárcsába vannak becsavarva.

2. A 3db rögzítő anyához tartozó (szürke)alátéteket távolítsd el, mert egyrészt rossz helyen vannak,másrészt nem szokott lenni alátét az anya másik oldalán sem,(mert megnehezítené a tokmány cserét)hanem helyette ilyen peremes anyák valók ide(alátét nélkül):
 http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/tokm%e1ny%20r%f6gz%edt%f5.jpg" border=0>

3. A 131103/1054525174-es képen a bajonett tárcsa nincs elfordítva "reteszelt" helyzetbe.(!)
Reteszelt helyzetben a 3db íves "kulcslyuk" nyílás 'nagy furata' látszik... (a képen meg nem így van..)

E2N-él még én sem találkoztam menesztő csappal.
E3N esetén CSAK a  fokozott pontosságú kivitelnél, viszont van.

000000000

Köszönöm hostya az észrevételt! Amit kaptam összálítási rajzot azon az orsófej kialakítása így volt megadva  , de akor megprobálom úgy megcsinálni ahogy leirtad és teszek fel róla képet

000000000

Feltöltöttem az összeálítási rajzot ami alapján megrajzoltam 3d -ben ! Ezek szerint rosszul van a főorsófej kialakítása ábrázolva a rajzon?

http://kepfeltoltes.hu/131103/DSC04303_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

jani300

Mit találsz hibásnak az összeállítási rajzon ?

000000000

a bajonettzáras órsófej kialakítást

jani300

Zárt állapotban mutatja . Szerintem teljesen jó a rajz . Akinek válaszolni akarsz ott kattints a válasz gombra . Szabványból kellene puskáznod .