Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ha normál csigafúróról van szó(nem keményfém) akkor sok értelmét nem látom . Eddig még mindig sikerült megköszörülnöm , "kézból".( Max a szemüveg problémás )A "lélek" kikönnyítését és a sarkok letörését  méh telepeken "kukázgatva" lestem el .

jani300

Most én mondom , megelőztél :)

595852ar

Ma találtam még egy Tos-t komplett,  gyári sosemhasznált cuccokkal. ;)

jani300

Kezdj el egy új műhelyt vagy raktárat építeni :)
Tapasztalat,nem vicc :)

svejk

Szerintem azt kellett volna írnod, hogy: Ma vettem egy... :)))

jani300

Mondjuk ezt a négypontos dolgot még nem is hallottam ! Ez helyett volt a "lélekkönnyítés" , a keresztél megrövidítése .

000000000

Szerintem is a szánnal lesz a probléma,de át tudom könnyen alakítani.
Furat megmunkáláskor teljesen máshol van a szán,és más irányba próbálja a kés billenteni.
Azt már észrevettem,hogy ha kitámasztom a szánt,sokkal jobb a helyzet.

000000000

Ma is haladtam kicsit a szegnyereggel!
Sajnos nincs sok időm...
Csapágyazva van,balos trapézmenetes orsóval.
4 mm menetemelkedésű,és kb 120 mm munkahosszú.
Ha lesz időm folytatom,a java munka már megvan.
Kúp még nincs benne,az a jövő zenéje...
Csak ez a kis cucc 2 napi munka volt.
http://www.kepfeltoltes.hu/131013/715318903szegnyereg__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Szegnyereg

000000000

A Youtube-on lehet látni ilyen típusú köszörülést.De azt gyémántkorongon csinálják,és a korong oldalán.Van vagy 100 féle fúróköszörű gép...Eddig még megoldottam sajátkézből,ennyi pénzt kellene ráköltenem,picit morcos lennék.
Inkább megépítem magamnak...

595852ar

Igen, így van. De ezeket meg is kell találni, mert akinek van, nem szívesen  adja el.

595852ar

Így sem férek már. Nem veszek többet, mert így  meg van az összes létező tartozék, és a mai gép szinte új! A tartozékai pedig, sosem voltak használva.

000000000

Van elég komoly építési leírás a neten: bonelle. Valahol mintha lett is volna erről kép. Inkább annak állnék neki, mert ha jól értem a működését, akár élszalagot is lehet vele élezni.

kuv5p7226

Hol találtad és mennyiért?

Csuhás

Felraktam ezt a doksit egy kupac fotóval és egy fúróélezésről szóló anyaggal együtt a datára is.

http://data.hu/get/7025714/bonelle.zip