Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Mi a baj az awi-val?  
Azzal abszolút hibátlanra feltöltöm kb. 3 sorból a gyökölést, amit ívvel már nem merek biztosan állítani. Teljesítményben egyik gépemen sincsen hiány, egyszerűen csak co2-vel és awi-val van nagy gyakorlatom. Viszont ha valami triviális hibát vétenék vele, úgy természetesen levarrom ívvel.

000000000

Biztosan megérné a 2-3 garnitúra pofa miatt. ((:

jani300

Nem szívesen mondok ellent ,alapvetően jót írtál .
De az edzhető acélt rutilos pálcával nem igazán jó hegeszteni . Ide a bázikus pálca mindenképpen jobb , jól kiszárítva . Az inverterek korában az sem gond hogy egyenáram szükséges hozzá .

ANTAL GÁBOR

Beleugathatok ? Én is pálcával hegesztem és egyetértek a bázikussal de azzal nehéz hegeszteni . Viszont a 29/9 es pálca az álom és fantasztikus nagy nyúlással rendelkezik tehát a varrat nem reped el ( Még a gyorsacélt is meghegesztem vele pl furatkéshez ) A 29/9 nagyon jól hegeszthető és nem salakol be. A nemzetközi szabványszáma E312 . Az Esab számot fejből nem tudom ( de megkeresem ... )

ANTAL GÁBOR

Jani 300 megelőzött ( nem olvastam az írását mert én is írtam )

ANTAL GÁBOR

OK6881 ha valaki rá akar keresni

595852ar

jani300

Nem akartalak megelőzni :)
De ez a pálca érdekel !
Az awi hoz meg annyit szólnék hozzá hogy mi idősebbek lehet pálcával hegesztettünk többet .

595852ar

Ezzel az is tud, aki nem tud. :)

KoLa

Szia Svejk!
Nem azért! de! én sok mindent el szoktam követni, a tokmánypofákkal a cél érdekében!  
Nem dolgozik mindenki német cégnél! ahol csak rendelni kell,néhány garnitúra puha pofát!
Egyébként sokkal hamarabb, kicserélni a tokmányban a pofákat, mint átszerelni a puhapofákat, egyikről másikra! és még utána illik újból felszabályozni is méretre!
Pofa csere 1perc! puha pofa csere min félóra, és közben sajnáljuk elveszíteni ezt a beállítást!
Laslie azt írta anno! " hamar megunja az ember a csavarozgatást!" nem pontos az idézet , csak emlékszem erre, nagyon! mert én is így gondolom'
Szerintem Lez' is szabályozgatja azt az elhíresült, kés szárból készült, cserélhető puha pofáit!Egy ilyen pofa nagyon sokáig jó! ha nem kezdjük el csavarozgatni le-fel!
A tokmány pofába lehet menetet vágni! csak törd át a kéregedzett részt előtte![#wave]

ANTAL GÁBOR

esab.gedeon.hu/pdf/ok_6881a.pdf‎;  
 Nekem sok gépem van ( 4 db bevont elektródás, 3 db CO2 és 1 db ( 400 A es )  AWI ) de ha pofát akarok hegeszteni akkor a kis inverterest veszem elő mert gyorsabb csöndesebb mint a 320 A es Dc gép )  A 29/9 es pálcát 1982 óta használom. ( 29% króm 9 % nikkel )

jani300

Jaa ! Hogy ez saválló pálca !
Persze hogy az a tuti ! Csak pénztárca kérdése .
De ha a munkadarab megkívánja nem a pénz számít .

ANTAL GÁBOR

Kola! Ha  holnap lefényképezem a pofakészletemet akkor holnap fölteszed nekem ide?  

KoLa

Szia Gábor! én nem szoktam bonyolítani!Nem is tudom mi az a bázikus pálca?!CO-val is kitűnő késeket tudok készíteni! ha mérlegeljük hogy mekkora lesz a forgácsolóerő azon a gyorsacélon, akkor hamar rájövünk hogy, nem is kell annyira meghegeszteni![#wave]