Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezek akkor nem különálló tartozékok, hanem be vannak építve és ennyi?

000000000

Azért kérdezek ennyit, mert egy már eladott garázsból lesz hozva a gép + tartozékok. Ami ott marad esetlegesen, azt a mostani tulajok szó nélkül ki fogják vinni a szemetes konténerbe...

595852ar

Az esztergákhoz szokott lenni gyárilag néhány csere fogaskerék, azzal tudod a megfelelő áttételezést összehozni, menetvágáshoz.
Nem tudom konkrétan, hogy az E 400-hoz is tartozik-e ilyen, de gyanítom, hogy igen. A nyomatékváltó kerekei állandók, azt csak javítás esetén szedjük szét.  

595852ar

http://www.uni-miskolc.hu/~ggytmazs/tantargyak/komplex1_08/Eszterga_gepk.pdf" TARGET=_fnew>E400 könyv

Tehát járnak hozzá cserekerekek, ha megvannak még.  

595852ar

De alapból rengeteg féle menet vágható ezzel a típussal, cserélgetni sem kell semmit. :)

595852ar

Jobb oldalon látható "válasz" gombra kattintva ahhoz a forumozóhoz fog szólni a kérdésed, akihez azt intézni szeretnéd!  
Ne érts félre, nem oktatni akarlak, csak gondoltam, hátha nem tudod még. :)

vadember

A válasz a kérdésedre a könyv 8. oldalán van. Vágható menetek váltókerék csere nélkül és váltókerék cserével.

ce2s84jij

"E3N elképzelhető, főleg ha nálad landolt. (:"
Igen, nálam. Örülök, hogy sikerült az E400. Ha jól emlékszem, már anno is azt szerettél volna.

000000000

Négy darab cserekerék van a gépben , egy meg valahol kallódni szokott . A legtöbb esetben az 53 vagy az 54 -es kerék hiányzik , de ha lebontod a főorsó hátulján lévő burkolatot és azon belül a lemezburkolatot akkor megleled hogy milyen cserekerekeid vannak , ami meg nincs az nálam megtalálható .[#wave]

KoLa

Legutóbb, úgy 25 éve cseréltem cserekereket E-400-on, valamiféle kerítésdrótfonó' alkatrészhez kellett nagy menetemelkedés, asszem Collba kellett váltani, hogy meglegyen!
Azóta nem kellett ezen gondolkozni! csak néhány kapcsolás és már mehet is a menetvágás!

KoLa

Kaptál tőlem levelet mostanában?

000000000

Szia !

Igen , kaptam csak egy kicsit túlpörögtem azt elfelejtettem válaszolni , ezt most pótolom.

000000000

Sziasztok!
Valakinek véletlenül nincs bulgár c8c típusú "nagy-műszerész" esztergapadhoz álló bábja?
Vagy tippje,hogy melyik másik elterjedtebb típusét lehetne átalakítani esetleg hozzá?

000000000

Ismerem a fórumot, csak mivel a két hozzászólás között nem volt beékelődve semmi, így nem láttam túlzott jelentőségét.

000000000

Igen. Most képbe került egy E400-as 1.500mm csúcstávval. Gyári motorral, stb. Az árát le sem merem írni...