Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Ez sem egy csenevész gépecskén készült, oszt azért egészen faxa. ;)http://turning.fw.hu/t001-t010-----/t009_h.jpg" border=0>

595852ar

Vagy ez. amikor először láttam, csak pislogtam és dörgöltem a szemeimet. :-O)http://turning.fw.hu/t001-t010-----/t003.jpg" border=0>

000000000

Hasonló munkadarabokra is gondolva mondtam én a múltkor az egyik fórumtársnak, hogy ő még ne akarjon CNC programozó lenni, ha nem tud esztergálni.
Egy ilyenre pl az tud programot írni, aki csúcsesztergán megcsinál egy ilyet. Mert ide néhány G-kód felparaméterezése még nagyon halvány lesz. És akkor még nem beszéltünk az anyag és a szerszám ismeretről.

jani300

A 340 az ágy feletti csúcsmagasságot jelenti ez esetben .
De gondolom már utána néztél .
De rosszul is írtam ,ebből a legkisebb 1500 as csúcstávolságú .

000000000

Gratulálok az Emcohoz , rezgett a kezem, de megelőztél, majd vmi beszámolót azért tegyél fel róla!

595852ar

Igen, igaz. Egy profi drehás ha "besétál" a CNC-s világba, valószínűleg hatalmas előnyben van azzal szemben, aki még nem látott hagyományos esztergát.
Azt hozzá kell tennem azért, hogy halvány gőzöm sincs a CNC-ről.

595852ar

Csúcsmagasságot?[#guluszem1]

000000000

Attól függ, hogy mi jut neki.
Ha egyedi munkákat csinált és a CNC-n csak gombokat kell nyomogatni, szerintem ott csak szenved. Meg még attól is, hogy papírhuszárok, vagy gyorstalpalón "végzettek" osztják neki az észt.
Észt?

595852ar

Még nincs nálam a gép, de holnap már itt lesz és írok majd róla.  
Ha meg van az ára és találsz egy ilyesmi gépet, nyugodtan csapj le rá. Ezeken bukni nem lehet!

000000000

Én céloztam rá, hogy nem kis gépről van szó. [#nevetes1]
Még nagyon régen közel kerülhettem egy 3000-es csúcstávolságúhoz.
Valójában, én csak "táska méretű" dolgokat barkácsolgattam rajta magamnak.

595852ar

Vagy írjál nekem. ;)

595852ar

Néztem róla fotót, de nem gondoltam,hogy ilyen nagy, bár a Jani 400-as tokmányt írt, szóval gondolhattam volna.

000000000

E3N elképzelhető, főleg ha nálad landolt. (:

Kösz az ötletet, ma láttam egy jót. Hasonló elvű, mint amit írtál. Verseny horgászláda fiókját lestem el. zárható helyen kell legyenek a kések a műhelyben.

000000000

Még egy kérdés, csak mindig elfelejtettem.
E400 netről letöltött gépkönyvében szerepel a "velejáró tartozékok" résznél:

Cserekerekek: 2 készlet, áll 5db váltókerékből...

Ezek mik?  
Kérdeztem az eladót, több E400 géptulajdonost, de egyikük sem tudott rá válaszolni. Én is úgy tudom, hogy a váltó egy zárt egység, nem kell kerekeket cserélgetni.

595852ar

Szerintem simán  a cserekerekekről van szó, de a gépkönyv váltókerekeket említ, mert úgye azokat váltogatod a menetvágás okán. :)