Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

E400 alkatrész díler vagy? Esetlegesen más cserére szoruló alkatrésszel kapcsolatban is lehet keresni?

Megnézem majd itthon, hogy mi van a gépen. Ott sajnos erre már nem lesz időm. Ha látom értelmét, akkor cserekerék ügyben biztosan keresni foglak.

000000000

Simán forgácsoló szakmám van , igaz én már a harmadik generáció vagyok e területen . Nem vagyok díler , csak a megyar szerszámgépekhez keresek és tartok alketrészeket , ami meg nincs azt megpróbálom legyártani . Mással is meg lehet keresni , rengeteg szerszámom és mérőeszközöm is van .

000000000

Sziasztok, szeretnék egy DÁVID esztergagéphez függőleges szánt, biztosan tud valaki

000000000

Ha meglévő tokmányhoz szeretnék vásárolni további pofákat, mit kell pontosan lemérni a kéznél lévőkön?

595852ar

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/pofa_rajz.jpg" border=0>

000000000

Köszönöm!

Azt jól gondolom, hogy legegyszerűbben úgy juthatok puha pofákhoz, hogy veszek egy garnitúra cserepofát. Síkra munkálom a homlokfelületet, 2db menetes furat és felcsavarozok rájuk 1-1 hasáb anyagot?  
(Alumínium, eszterga késszár, stb)

hostya

Addig jó a gondolatod hogy: veszel egy garnitúra cserepofát.. De én azt javaslom, inkább vegyél inkább 2-3 garnitúrát...

A gyári pofák síkba munkálása is elég nagy kihívás lehet hobby körülmények között,-a 2db menetes furatról nem is beszélve- mert a pofák edzettek.
De ha CSAK a két csavar fogja a "puha pofát" az kevés..!  
A rögzítéshez elegendő a két csavar, de a pofákat nem csak rögzíteni kell, hanem pozícióban is kell tartani.! (ehhez a két csavar kevés)
Hobby szinten egyszerűbb ha a pofákra felhegeszted a 'puha pofát', és utána munkálod meg a neked megfelelő méretre.

jani300

Létezik gyárilag is puha pofa a tokmányokhoz .
De töltsd ki Alex rajza alapján a méreteket , és elképzelhető hogy itt is kapsz ajánlatot puha pofára :) Az E400 on azért már nagyobb tokmányok vannak .

000000000

http://turning.fw.hu/t061-t070-----/t065_j.jpg

Ez alapján írtam. Jogos, kihagytam a pozicionáló részt. Ezeknek a pofáknak az alapja gyári kivitel lehet?

hostya

Szerintem az alap pofa(a kép alapján) gyári is lehet(ne).. de ismerve Laslie praktikáit, lehet hogy ezt is Ő készítette..
Ezt a kérdést Laslie tudná pontosan megválaszolni.

595852ar

Ha jól megnézed a fotót, akkor észreveheted, hogy a csavarok itt is csak a rögzítés miatt vannak, pont úgy, ahogy  hostya írta.

svejk

Nem próbálta még senki a megmunkáláshoz, menetfúráshoz kilágyítani a pofákat, aztán visszaedzeni?
Nekem az a felhegesztés olyan nem szimpatikus...

Van itt egy két fórumtárs aki a visszaedzést biztos meg tudná csinálni, még ha nem is eredeti értékre, a kilágyítás meg nem nagy gond még otthon sem.

000000000

Itt: http://www.szerszamtechnik.hu/termekek.php?category=tokmanypofa" TARGET=_fnew>tokmánypofa

pl. az "egyben" pofánál az szerepel, hogy "A puha pofa spiráljai nem hőkezeltek." Talán nem is muszáj edzeni lágyítás után.

Hegesztéssel mi a fenntartásod?

svejk

Hegesztés:  
Ha elfogy a dolgozó rész mindig leflexeled és újrahegeszted?
Nem szakis...

Ha egyszer megcsinálná az ember tehermentesítősre az edzett alapot, mint ahogy Laslie képén láttad, illetve ahogy a "nagy" gépeken is van, akkor nagyon sokáig használhatnád, a puha rész cseréje pedig pár perc lenne.

000000000

Menetfúrás okoz problémát...
Illetve most azon gondolkozok, hogy awi-val felhegesztenék egy 15mm vastag, jó anyagminőségű lapot a lemunkált pofákra. Ebből a lapból lenne kialakítva a tehermentesítő és a menetes furatok is ebbe kerülnének (5mm magas tehermentesítő, 10mm mély menetes furatok). Itthon megcsinálom.