Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Hogyan vitted le a 224-es fordulatot 180-ra?

6rk75uezn

Módositottam az egész áttételt,egyik ékszijat kisebbre vettem,de még azon agyalok hogy egy hoszbordás szijal leharmadolhatóvá tegyem ezeket a fordulatokat is,és úgy lenne 18 sebesség.60-180 fordulat/perc tartománnyal bővülne a dolog.Igy talán már nem kellene minden esetben kézzel tekergetnem a menetvágó hajtószárát. http://www.kwanghun.com/3hands/index.php?mid=tools&page=2&document_srl=4633" TARGET=_fnew>Metszőtartó fej

jani300

Üdv !
Elől 59.8 at , hátul 49,8 at mértem .
De ez a vastagabb bajonettzáras orsó .
Kola természetesen jól írta .
Át lehet , de szerintem a gép sem ér már annyit mint amibe kerülne .Meg minek ? A főorsóházat is újra kéne vonalbafúrni .

6rk75uezn

000000000

Köszi a válaszokat!

6rk75uezn

Ezeken a tolómérőkön mire szolgál az a kis kiegészitő rész? http://aprod.hu/hirdetes/tolomero-200-mm-IDWa8t.html#c73e080be4" TARGET=_fnew>Kép

000000000

Kézi finomállítás.Esztergélyos tolómérőkön rendszeres.Akár 1-2 századot is tudsz állítani vele.

r4eevtkj

Üdv mindenkinek!
Valaki szerelt már a Sieg C4-es esztergára Digitális elmozdulás kijelzőt?

6rk75uezn

Köszi válaszod,most vettem egy ilyet 200mm-es 1000ft :)

keri

Én léptető motorokat szereltem, lényegében a Mach digitális kijelzőként is működik.
De irtó bosszantó, mert a mechanika megmunkálás közben nyeklik és a kés középpontossága elmegy, anyagtól és késtől függően, így pedig pontatlanok lesznek a dolgok, minél inkább a tengely vonalához közelítek.

Nincs mit tenni, tolómérőre kell után kalibrálni, bár azért így is nagy segítség hogy nem a nóniuszt kell számolnom, ami amúgy pontatlan az én kínai gagyimon, mivel colos osztásra készült.

Amúgy órával nézve a szán elmozdulás mikrométer pontosságú, illetve vissza is tér ugyan oda, csak a kést nyomja el még a sárgaréz is.

keri

Bocs, nekem a C3-assal egyező kínaim van.

s2k5ycubj

A legtöbb "mostani" ceruzahegyezőn két gyenge pont van,ha a hossz szán jól van beállítva, a késtartó alsó része és a keresztszán anyájának a rögzítése. És még a kézi szán lógása. Amíg nincs átalakítva masszívra reménytelen,hogy jobb legyen. Én csináltam az opti 240D500-asomra hátsó késtartót tömör vasból,azóta ez már nem probléma. Össze sem lehet hasonlítani. A másik durva változást a főorsó csapágy átalakítása hozta,kúpgörgősről ferde hatásvonalúra cseréltem. És még maradt hely két szimeringes (2RS)csapágynak elöl-hátul,tehát zárt lett.

s2k5ycubj

Ja és az átmérő változást terhelésre okozhatja a főorsó csapágy is,és méghozzá nagyon alaptomosan,mert az ékszíj feszíti és nehezen észrevehető. Forgócsúcsos megtámasztásnál hamar kiderül.

Csuhás

Érdekes amit írsz, magam biztos voltam benne, hogy a kúpgörgős csapágy a maga vonalszerű érintkezésével, és beállíthatóságával lényegesen jobb főorsó csapágy mint az igazából nagy fordulatra kitalált ferde hatásvonalú. Miért lehet ez?

000000000

Az én ceruzahegyezőmben is két kúpgörgős csapágy van. Nagy reményeket fűztem hozzá, de melléfogtam.
Ha jól tudom az iparban mikor áttértek a siklócsapágyról gördülőre, akkor csak a tokmány felőlit cserélték kúpgörgősre.
Az okát nem tudom, de biztosan van.