Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Szia !
Olyat még nem láttam .
Meg a rezgések miatt nem is a legjobb , ha igaz .

595852ar

A gyáli piacon egykoron megtalálható lengyel seftesektől származnak ezek a szerszámok.

jani300

Mondjuk nekem csak magyar meg orosz van .

595852ar

Helló Jani!
Na ne szórakozzatok velem, nem vagyok már gyerek nem hazudozok, mi értelme lenne? Főleg egy ilyen fórumon ahol, öreg és igen sokat tapasztalt szakemberek ellenörzik a hülyeségeimet. :D Dobok majd fotókat róla.

595852ar

Nem tudom, hogy ez milyen gyártmány, nics benne semmi jelzés csak, hogy mettől meddig.

jani300

Nyugi . Nem kötekszem .
De tényleg a páratlan osztás az igazi .
Miért ne hinném el ?

Rabb Ferenc

Ha nem tévedek (ismét) akkor a páratlan élszámú dörzsárak egyenes, a párosak viszont csavart élűek. De ha egyenes és páros élszámú, akkor egyenlőtlen éltávolságú. Természetesen mindez a rezonancia elkerülése végett.

r2u4n063m

Szerintem a ,,ha igaz"-t nem rosszalló szándékkal értette, a rezgésekre vonatkozik [#smile]
A körbeforgatósnak hasonlóan ahogy írtad, hátrafelé, adtam egy lehetőséget, de az ugye itt a páratlan számú kés végett nem működik. Idomszer hiányában maradhat akkor a finom méret emelés és a furatmikró gyakori használata.

595852ar

Tudom tettem is egy szmájlit a végére. :)
Igen a páratlan osztás jobb lehet mert így ha az anyag elnyomná a kést akkor a szembenlevő oldal már többet vinne mint kellene, míg a páratlan  késesnél ez nem fordulhat elő, mert hogy nincs szemben kés. Úgy látszik, hogy a gyártó ezt nem tudta, vagy nem tom, de nekem télleg ilyen szerszámaim vannak. Öszintén szólva nem is emlékeztem, hogy hány késes, mert a függőcsapos autók már elég régen kikoptak, azóta pedig nem használtam ezeket. Mikor írtátok, hogy így nem lehet beállítani akkor gondolkodni kezdtem, hogy régen ennyire hülye voltam vagy mi lehet, mert a beállítás módjára biztosan emlékeztem. Így hát gyorsan kimentem a műhelybe és megszámoltam a késeket. :DD

595852ar

Kézi dörzsárakról van szó, itt annyi sok rezgés nem igen lehet, inkább az amit az előzőben írtam, de majd a profik leírják. Minden esetre nálam működött a dolog. De írtam lentebb, hogy az apró állításos módot használtam gyakrabban.

jani300

Már azt hittem besértődtél :)
De az is igaz hogy most elkezdtem kutakodni ,és meglepetésemre nekem is van egy hatkéses állítható dörzsáram , egyenlőtlen osztással . Meg azt is láttam hogy ideje olajozni őket .

595852ar

Neem! Nem szoktam. Na ugyehogyugye. Azt nem írtam, hogy én közben már az olajozáson is túl vagyok. :)

jani300

És valóban nem az állításod valódiságát kívántam megcáfolni .
Észre se vettem hogy így is lehetne értelmezni .
Pedig azt már tudom nagyon oda kell figyelni mit ír az ember , mert itt sokan figyelnek ?)

595852ar

Tudom ám, csak nem figyeltél. Ott a szmájli a mondat végén.

595852ar

Most már ilyeneket fogok tenni, mert jobban látszanak: [#awink][#integet2]
De amúgy valahol már leírtam, hogy nem veszekedni járok ide. Az a helyzet, hogy én télleg csak hobysta vagyok, szóval semmilyen vitaalapom nincs ezen a téren. De amiket leírok azok megtörtént esetek, az más dolog, hogy egy profi drehásnak talán a szíve is megáll ha olvassa, deezek attól még igazak. [#integet2]