Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

[#eljen]Esetleg egy egy O gyűrűt berakni a persely széleire és búvárkodni is jó.

keri

Azért nem is olyan drága mint az ember gondolná.
Főleg az amatőr kategóriákban. Azért ez nem a Forma1.
Évi 300-ból megvan az egész szezon, mindennel együtt és akkor már szórtam a pénzt két kézzel.

keri

Ja, egy peremes cső meg a hozzá tartozó csap.

Tesztelni nagyon nincs mit a méreteken. Legfeljebb ha az anyag gyenge, és szétveri, akkor kell egy másik fajta anyaggal próbálkozni.

6rk75uezn

kuv5p7226

Milyen tűréssel kellene?

Egy skiccet küldjél már ha gondolod, holnap úgyis bekapcsolom a gépet, gyorsan tolnék egyet rajta.

hostya

Az excenteres szegnyereg rögzítési megoldás még jó is lehet ilyen gépnél, de elég nagy hiba volt a működtető kar elhelyezése.
Nem véletlenül van a gyári gépeken, ugyanez a kar a szegnyereg másik(túl) oldalán...
Ezzel majd akkor szembesülsz, amikor a kézi szán nem fér el a szegnyereg rögzítő karjától...

Tudom hogy sok munkád van benne, de inkább kérdezz előtte, hogy hasonló bakit ne kövess el később.

PSoft

Nincs is kézi szán!
De még,...kereszt szán se.:)

Amúgy meg,...igazad van!:))

6rk75uezn

Köszi hogy szóltál az esetleges hibákér,igazad van,de azért nem került a másik oldalra mert nincs kézi szánom,csak a hossz és kereszt szán.

Teaway

És a kereszt szán az hol van?

6rk75uezn

Az 3 méterrel odébb,küldöm a srácnak mert ahhoz kell egy Tr16-os bal orsó.

6rk75uezn

Ma nekifogok a forgócsúcsomnak,a csúcsnál biztos hogy csövet támasztottak meg és csinált bele egy szép fél milis árkot,ezt akarom felszabályozni,sikerült megfognom úgy a csúcsot hogy századon belűl van,az lenne a kérdésem hogy összerakásnál a kúp és axiál csapágyhoz ugye zsirt tegyek?

hostya

Ha nem üt a csúcsod, akkor az a fél milis árok ne zavarjon.
Ha a csúcs hegye, -ami a központfuratba illeszkedik- nem sérült, akkor én nem bántanám.
Hobby körülmények között, a szabályozás után az a csúcs, (nagy valószínűséggel) csak rosszabb lesz... :(
Ha már szétszedted, akkor mosd ki a csapágyakat, kend be csapágyzsírral és rakd össze.
Olyan gyűrű még ezután is "keletkezhet" rajta, de nem azért mert csövet támasztol vele, hanem azért mert "véletlenül" nekimegy az esztergakés... :)

keri

Nem nekem kell. Gáborf-nak kell.
Én meg tudom csinálni magamnak.

Nem tudom a hivatalos tűréseket, lazára kell illeszteni a csap/persely kapcsolatot.
Amikor besajtolják, úgy is zsugorodik.

6rk75uezn

Köszi válaszod,igen inkább a késsel érhettek hozzá,nem is  az az árok ami zavar hanem hogy a csúcsot valaki elverte,szóval a csúcsnak nincs hegye,de nagyon nincs.

595852ar

A besajtolás után dörzsárazni illik az ilyesmit.