Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Ezt a tévhitet használják ki a gyártók amikor rádsózzák a durván túlárazott és aláméretezett vackaikat.

Vannak dolgok amit meg kell venni, pl, dugattyút nem fogok önteni, de van pár amúgy filléres alkatrész amit durván túlárazva adnak, és természetesen nem szabványos, hogy csak tőlük tudd megvenni, és néha még csak nem is tartós, hiába gyári.

Egy ilyen perselyezés nem nagy kunszt, és olcsó régóta, bizonyítottan bevált megoldások vannak.

Vagy szerinted a gumi szívócsonk tényleg 24 ezer forint? Rátettünk sima traktor hűtőcsövet. 2000forintért 10 motorra elég.
Vagy az M6-os díszcsavaroknak tényleg 4000forint darabja? Jó van rajta szép díszalátét, meg gumi rezgéscsillapító. 20forint a Taurusznál a kábel átvezető gumi darabja, még jobb és tartósabb is mint a gyári, alátétet is, rozsdamentes lemezből szebbet polírozok mint az eredeti.

Tudod az ilyeneket bőven megéri legyártani magadnak, mert bár a Tajvaniak gyártanak olcsón, de azok többnyire silányak is.

A lengőkar persely is megvan olcsón, ha tönkremegy csinálsz másikat, de eddig még nem kellet egyet sem cserélni.

kuv5p7226

Szívesen meghallgatlak, hogy miben tévedek.:-)))

wm94bppdn

keri

Amúgy ETZ 250-el versenyzek.
http://www.youtube.com/watch?v=hUSuCo-QC1A" TARGET=_fnew>Ez egy sisakkamerás felvétel Kispataky Viktortól.
Kispataky ugye elég nagy név.
Idén nem mentem, mert tavaly leamortizáltam a motort és magam.  
De a lényeg, hogy ott ha van egy jó megoldás akkor az minden motorba bekerül, a rossz megoldások meg kikopnak a köztudatból. Ez a perselyezés gyakorlatilag minden motorban benne van.

keri

Abban, hogy én mindenben tévedtem.

kuv5p7226

Tényleg nem tévedtél mindenben, de nem is azt írtam.:-)

595852ar

Tudom, olvasom a fórumot és ezt már korábban is írtad valahol.  
Jó ez a felvétel, igazán jól mennek a srácok, de ez nem cross. Itt egy lengőkarnak arany élete van a motocrosshoz képest. De mondom, meg lehet próbálni a perselyezést, teszteltétek sokan, hosszabb időn, sok futamon át.  Lehet, hogy beválna a sárban homokban nagyobb terheléseken is.

s2k5ycubj

Plusz a motokrossznál a lényegesen nagyobb rugóút miatt sokkal nagyobb a szögelfordulás. Éppen ezért silent már gyárilag sincs,van helyette jó drága szabványon kívüli csapágy. Szerintem simán kiváltható műanyaggal és csúszópersellyel mondjuk rozsdamentesből,hogy bírja a vizet is. És én mindenképpen olyan műanyagból csinálnám amit nem kell kenni. És a két külső oldalra is tennék csúszó alátéteket,hogy a kosz ne tudjon bemenni.

s2k5ycubj

A krosszmotor az versenymotor kategória. Mindenek ami kopik megvan a tervezett üzemórája. És ha ez letelt cserélni kell,sajnos jó drága dolgok ezek,de ez nem a szegények sportja. Akinek ilyenje van tisztában kell lenni vele,hogy nem kicsit drága az üzemeltetés és a nem kevés üzemanyag számla mellé még van egy csomó drága apróság is.

595852ar

Na, itt írtad le a dolog lényegét!

s2k5ycubj

De ha tudunk hozzá házilag jóval kisebb költséggel,még esetleg tartósabb alkatrészeket gyártani,miért ne? Ez a persely szerintem pont ilyen.

kuv5p7226

Nem egészen értem ezt az egész habverést...

Ha valakinek kell egy ilyen persely, akkor tegye be a méreteit,  kimarom neki, van a háztájiban ennyi Danamid mindig. Ha jól sejtem, ez egy darabka cső lesz, csak pontos méretekkel. Legfeljebb az egyik vége peremes.

Aztán próba. A tulaj kiszedi az árokból a benzinkecskét és hozza a módosíttot méreteket. Aztán ugyanez, majd rekurzióval eljutunk a valódi méretekig.
Az egész hepajból a legdrágább rész a tesztelés, mert utánfutón kell hazavinni a motort. Plusz a fekvőgipsz.

Tényleg nem értem.

6rk75uezn

keri olvasom versenyzel méghozzá 250tz-vel,egykor (15éve) nekem is volt egy szép darab,nem versenyeztem csak egy utcai moci volt,330 köbcentis volt kb 30lóval,idomokkal,pálya gumikkal.Mindaddig szerettem még egy hosszú egyenesben 150nél be nem állt alattam (vékony persely),kb 100 körül a földön voltam rövidgatyóba és trikóba (mert minek öltözzem csak tankolni megyek 2km re),gondolod hogy néztem ki!!

Bocs az offér.
Ma elkészült a kis esztergám szegnyerge,excenteres rögzitéssel.

Teaway

Egy képet dobj fel róla, ha publikus.

keri

"Teljesen hibásat írsz."

Jól esik amúgy kötekedni?