Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Mondjuk ezeket mind leírhatta volna elsőre is, és akkor nem kéne találgatni...

595852ar

Hú, de idióta vagyok! :DD
Még jó, hogy nem szedtem szét a lakatszekrényt, pedig már azon voltam. Még sosem használtam ezt a kifelé történő előtolást, de emlékeztem, hogy kipróbáltam anno, amikor a gépet vettem. Elfeledkeztem  arról a karról ami az orsóházon van. Hú de jó, hogy jöttél, mert valahogy eszembe sem jutott ezt a háromállású kart megmozgatnom. Lehet, hogy szét-szana szedtem vóna mindent, oszt akkor esett vóna le a tantusz. :D Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!  

595852ar

Neszójjábeee! :DDD

595852ar

Ott b...sztam el, hogy ijedtemben elfelejtettem gondolkodni, pedig néha szoktam. :)

s2k5ycubj

Ne izgulj ahhoz EMCO cnc esztergához amin dolgozom 250-750 ezer között mondták a főorsó csapágy darabját és négy kell bele....

595852ar

Nagyon durva, de az a gép, gondolom termel is némi hasznot. Picit más lehet az óradíja mint a 3n-é. ;)

kuv5p7226

Nehogy azt hidd.
Vannak akik olcsóbban tolják CNC esztergán mint mások hagyományoson. Oszt csodálkoznak, hogy jó esetben csak a fenntartásra futja, de emiatt mindenkinek a terepen.

Teaway

s2k5ycubj

Ez igaz,de van olyan munkadarab amiből 5x annyit csinálok a cnc-vel mint a kolegám az E-400-assal. De az átlag így is 3 fölött van. És ha csak a piaci árakat nézzük akkor ha sok darab van biztos,hogy olcsóbb cnc-vel csinálni. És akkor még nem is beszéltünk a tűrésekről és a felületi minőségről sem.

s2k5ycubj

Szerencsére találtunk olcsóbban.

s2k5ycubj

Ja és ezek kis szériás darabszámok és még van hagyva tartalék a gépben bőven,max 50%os motorterheléssel nyomom,és mindig 100 alatti darabszámmal.

4va4kwi

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban , hogy milyen műanyaggal lehetne cross motor lengőkarának a csapágyazását kiváltani?

yy2yggmv7

Helló esztergályosok!

Vállalna e közületek valaki egy kisebb munkát
Budapesten vagy max 10km-es körön belül?
Egy ER11-es patronbefogó szár végére kellene egy M8x1,25-ös normál menet kb 10mm hosszban.
Nekem se menetmetszőm se sztergám és természetesen megfizetem.

6rk75uezn

Műanyaggal?én inkább egy bronzperselyre szavaznék,de ma már műanyag akkor Danamid (ipari műanyag).

s2k5ycubj

Azért szerencsére vannak már jóval korszerűbb műanyagok.A terramid másik nevén ertalon azért egy kicsit jobb választás,esetlep a zx100-as,bár az lehet,hogy puha ide. Nem kell semmilyen kenőanyag hozzá. És a beszerzése: http://quattroplast.hu/anyagok" TARGET=_fnew>quatroplaszt Lesz mit olvasni...