Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

:) igazad van, ha már a méret nem számít, legalább szorítson!!!
(volt nekem is trabantom) egyébként a textilbakelit is jó ötlet, a textilszálak beszívják az olajat, és MÉRETTARTÓ

000000000

...és lehet kapni rúdban, ugyanott, ahol a danamidot...

PSoft

A textilbakelit,nem biztos,hogy jó ötlet.

Beszívja/megissza az olajat egy bizonyos határig,és beszívja a nedvességet is.
Ahogy veszi fel az olajat,vagy akár a nedvességet,úgy dagad.:((

Pont ezért nem tartozik a "mérettartó" kategóriába!

6rk75uezn

Századon belül volt mikor megfogtam,mikor kész lett a csúcs hegye mellet is óráztam és úgy is századon belül volt.

hostya

keri

Te mérnök vagy? :)

Egy 0,1mm átmérő különbség a csap és a persely között, még bőven nem lötyög, egy ilyen rendszerben, és ha besajtolod akkor sem szorul.

Dörzsározhatod, csak épp felesleges.
Ez úgy szokott működni, hogy megveszik, berakják működik.

Nem szokás ennyit problémázni a gyakorlatban.

keri

A szilent több mm elmozdulást tesz lehetővé.

Teaway

Csak a kérdésre nem válaszolt! [#hehe]

595852ar

A függőcsapszeg perselyt mindig dörzsölni kell. Cseréltem már néhányat ilyen-olyan tipusokon.
Benyomod a helyére és bizony nem megy bele még a kopott csap sem. Állítható dörzsárral szoktam ezt megoldani.
A szilent nem kovályog semerre, többek között ezért és persze még más dologok miatt halad egy nyomon a mkp, ezért  megy egyenesen  az autó. A Zsiguliknál volt egy olyan jelenség, hogy amikor a hátsó futómű szilentjei kikoptak akkor gázadásnál vagy elvételnél "keresztbe" fordult a difi és a verda kanyarodni akart. :D

r2u4n063m

Ha már dörzsárazás, és állítható, hadd kérdezzek.  
Az állítható, 5 késes dörzsárat hogyan szokás méretre állítani, ha nincs hozzá kéznél kaliber?

595852ar

Úgy szoktam, (és itt a forgácsoló szakerők most csukják be a szemüket) ,hogy kitolom a sublert a kívánt méretre és a dőrzsárat a legnagyobb átmérőn mérve és a vágásiránnyal ellentétes irányban, óvatosan forgatva addig állitgatom míg  hozzá nem ér pofákhoz de azokat még nem tolja szét. Nyilván ez nem a legpontosabb és hát teljesen kontár megoldás, de idomszer nélkül jobb ötletem nem született akkoriban.  Autókon még ezt sem csináltam, hanem tekertem, bepróbáltam a csapszeget picit állítottam, megint tekertem míg jó nem lett. Apró lépésekben kellett ezt csinálni, hogy ne essek át a ló túloldalára. ;)

mex

Ötkéses dörzsárnál ez nem igazán működik.

kuv5p7226

Ez csak páros számú kés esetén működik.

Van kivétel is, de a dörzsár nem az.

595852ar

Bocsánat! Átsiklottam a kések száma felett nekem 6 késes dörzsáraim vannak.

595852ar

Igaz! már javítottam.  
Nem most találtam ám ki, valóban így csináltam. nagyon sok autót.