Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Szia Jani!
Te már csak nagyban tudsz gondolkodni :)
Szerintem itt valami pici kínai vagy koreai gépecskéről van szó.

595852ar

Ja igen. Írja is tomekk, hogy kínai.

ee86hgyg8

Hyundai hyd 500 as szerintem így ismeritek  

jani300

Na ja . Az E400 ba belefér a kínai is meg a gombostű is :)
Nem gépet kerestem csak egy főfékhengerbe kellett egy blind ( :) ),a fékes mondta hogy eladná .
Tudom hogy kisgépről van szó , meg azt is sejtem hogy lesz vele bőven munka .
Ma már az ár érték arányra is kell figyelni .
Fektiforg videójára rácsodálkoztam rendesen .
Svejk nek igaza lehet lassan az elektronika kiszorítja a mechanikát .

ee86hgyg8

valahol megbántam hogy nem nagyobb gépet vettem , nincs 3 fázis ez a másik baj  
hobbi szinten mikor ráérek akkor megcsinálom hozzá a nortont legalább lesz egy használható gép

jani300

Hát 3fázis az nálam sincs , meg már fogy a lendület is .
Csináltam már én is sok mindent gépek nélkül is .
Nem a kedved akartam elvenni , sok sikert !

595852ar

Háát, én csak fotón láttam ilyet.

jani300

Metróba esetleg ? :)

jani300

Rögtön a "fogazógép" mellett :)

595852ar

Hobby szinten nincs ár-érték arány. :D  
Szerinted egy bélyeg megér mondjuk 5 millió dollárt. Nem. De akinek ez a dilije annak mégis kell, pénz nem számít.  
Az én Eanom sem keresett még egy árva petákot sem, (na jó, közvetve igen) de mégis a szívem csücske. Ilyen ez.  

Hol tudnám megnézni a videót?

595852ar

Rég jártam a Metróban és akkoriban még nem forgalmazták a Hyundait.

595852ar

jani300

Szerintem hasonló okok miatt ülünk itt többen is késő este .
82 körül vettem az első esztergám (EAN) még megvan . Gépet már adtam el , mert nem fértem be .(Na jó néha volt benne kis üzlet is )
Szerszámot mérőeszközt valószínű soha nem fogok eladni .  Majd ha kinövi úgyis vesz nagyobb gépet most kedvező a piac .

vjanos

Nekem is kb ez van csak más cimkével...
Ennek a mechanikus váltónak egyszer gondolatban én is nekifutottam :)
Vagy két estét végigszámolgattam, hogy hova mekkora kerék kéne... nálam is az jött ki hogy több lépcső kell. Végül elment a kedvem az egésztől.

Aztán amikor isvarga bemutatta az szinkron vezérlőjét, még egyszer elment a kedvem a mechanikus váltó építéstől :)

Nézd meg http://cdn0.grizzly.com/manuals/g4000_m.pdf" TARGET=_fnew>ezt a Grizzly G4000 doksit. Van robbantott ábra a váltóról.  
Elvileg lekoppintható, de arra figyelj hogy itt a főorsó házában nincs lassító áttétel, míg a tiedben van.

A 8mm menetemelkedés egyébként mihez kell?  
Elbírja egyáltalán ez a kis gép?

Frekiváltód meg gyorsváltós késtartód van már? :)

595852ar

Én is adtam el gépeket kicsi esztergákat köszörűket, asztalifúrókat stb. ebből fedezem a hobbyt. ;)
De olyan szerszámokat amikkel dolgozom, soha.
Aztán van úgy, hogy bizniszelek valami gépet, de üzleti céllal, aztán meg a szívemhez nő és itt marad. Így van most egy kis Tos mn80-om.
Már gyüjtöm hozzá a tartozélokat. :D