Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Hopp...hova lett a vakolat a falról?

r2u4n063m

Gyémánt reszelőt szokott valaki használni a kés élének finomításához, mint a videón 4:00-nál?  
http://www.youtube.com/watch?v=zkAMj4lmqcE" TARGET=_fnew>Kés élezés

Vetesi75

Nem, mert a 4:01-nél látható az eredménye. (Mármint az előtérben a reszelő darabkái.)  
A megfelelő minőségű fenőkő praktikusabb erre a célra.

designr

Igen én már vagy két készletet elhasználtam..Nem tudom ezek a most kapható kínai készletek milyenek nekem még mindig az orosz van..faipari marókéshez ,esztergakéshez ha nem várod meg míg eltompúl,néha meghúzod.fenőkő is biztosan ugyanilyen jó,de szerintem hss-t és keményfémet gyémánt jobban viszi.

r2u4n063m

Köszönöm a válaszaitokat!  
Itthon kaszakő található, azzal tudnék alakítani rajta, illetve 1200, 2000-es vízpapír.  
No meg kíváncsi lennék, ki hogy élezi a késeit, mert a köszörülttel még igen csak megküzdők.  
Gyémánt reszelő készletet találtam egy helyi boltban, 7 darab ezres lenne a kb 7 darabos készlet... Nem vettem meg, egy komolyabb boltban tudnának hozni finom reszelőt, de az egymaga lenne 7 ezer, a legkisebb darab.  

designr

Annyiért meg ne vedd.Kb 2 éve még 400 forintért vettem orosz készletet ..most a vaterán 2000 körül szoktam látni a kínaithttp://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/kezi_szerszamok/reszelo_csiszolo_gyalu/gyemant_tureszelo_10_db_os_keszlet_1772206049.html" TARGET=_fnew>Ő az..

r2u4n063m

Attól tartok, van minőségben, finomságban különbség. az adott üzletben is csupán egy katalógusban volt finom (D91) tűreszelő, a többiben, amit néztünk normál (D126) volt csak. No meg netről rendelve is olcsóbb lenne némileg.  
Esetleg majd a piacon körülnézek, hátha :)

nvnshmpmn

Én vettem magamnak gyémántreszelőket, de nem az igazi a kés élezésére. Olajkövet vegyél. Van olyan olajkő, ami viszi. Ha előtte gyémántkorongon megköszörülöd, akkor nagyon élesre meg lehet fenni vele.
Majd lefényképezem a kövemet holnap.
Bp. XIX. Ady E út, Graniflex, vagy Gránit mintabolt.

r2u4n063m

Rendben, köszönöm [#kacsint]

pvmyc6p5

Megfelelő szemcsenagyságú gyémánt korongon élezve a kést ,nem kell utólagos fenést csinálni rajta ,hacsak nem gumit akarsz esztergálni.

s6gzpdkzi

hello mindenkinek lenne egy kérdésem a fórum társaktól
van nálunk a cégnél egy 16k20 vörös proletár
az lenne  vele a gond hogy csúszik a kuplung
ez elég kellemetlen pl. leszúrásnál mert sora töri a késeket vissza esik a fordulat,
lehet ezen a kuplung részen alítani vagy csak  
cserélni? annyira nem merültem bele még nem bontottam meg a gépet úgy hogy nem tudom milyen lehet a hajtás lánc.  
Előre is köszönöm VG

jani300

Helló !
Többtárcsás olajban futó kuplungja van a legtöbb gépnek . Egy menetes gyűrűvel lehet után állítani a lemezek távolságát .Van egy biztosító csavarja .

595852ar

"vissza esik a fordulat"

Növeld az előtolást olyankor, oszt nem törik a kés. By Laslie.
Na jól van,  
csak hülyeségeket beszélek így éjszaka.  
A Jani már megírta a frankót.

s6gzpdkzi

köszönöm a gyors választ,
véletlenül nem tudjátok hogy a vörös proletáron ez a csavar hol található mert sajnos nics hozá gép könyvem és csak hétfön megyek megnézni a gépet és igy tudnám legaláb hogy hol keresem
elöre is köszönöm VG

jani300

Hát igen . Ezt a gépet konkrétan nem ismerem . De a hajtáslánc motor felőli oldalán kell lennie két kuplungnak amivel az irányváltást lehet kapcsolni .