Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Nagy nehezen , csak Neked :)

designr

Nagyon jó videó..A forgató meghajtó motor dc szerv?,vagy az léptető és a többin encoder?

jani300

Fektiforg tette fel januárban az ezt készítettem CNC gépemmel topikba .

ee86hgyg8

http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/marogep_esztergapad/esztergapad_1752761228.html
ilyen gépem van csak kék színű és más a neve  
nem a multiban vettem , kéztől és újonnan  
a 8 mm es menetemelkedés nem fémbe lenne hanem POM ba .
Nincs még egyik sem de jó lenne mind a kettő de ami késik az nem múlik .

wcsxp0uxa

Szia!
Én ugyan csak 6mm emelkedést vágtam egyszer vele , ehhez át kellett egy kicsit alakítani .(igaz acélban , 2 fogaskereket kellett + berakni mert nem adta ki a távolságot)
Az első hiba az állítható részen jött ki , annyira erőlködött gondolom ,hogy mindig eltolta annyira ,hogy már nem kapcsolódott a 2 fogaskerék.
Miután megerősítettem ,megette a menetvágás kihajtását részben. Most már tudom ,hogy a lemez amire fel van szerelve könnyedén kihajlik.(4-5 mm alu nálam )
Persze ez egy gyors barkácsolós megoldás volt csak.

ee86hgyg8

Szia  
pont ezen a cserekerekes részen gondolkoztam én is hogy hogy lehetne megoldani mert most nekem egy 56 fogú hajt , és az ean nál változó hogy mikor melyik kerül hajtó keréknek a 50,60,70,100,127 kerékből de lehet tévedek  

Teaway

"nincs 3 fázis ez a másik baj"

Erre ugye találtunk alternatívát a másik topicban.

000000000

Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, de elhatároztam ,hogy veszek egy kisméretű esztergát. Mi a véleményetek Hyundai HYD 500 gépről, 500mm csúcstávolság , 500W motorteljesítmény?
Vagy esetleg FERM FMD 500. Szóval valami ilyesmi kaliberű gépre gondoltam. Vasat is szeretnék vele esztergálni,kisebb munkadarabokat, csak hobbi szinten, nem ipari mennyiségben. Tehát milyen gépet ajánlotok? Használtgép valakinek elfogadható árban? Köszönöm a válaszokat: Kezdő

Teaway

Kicsit visszább olvasol...tomekk fórumtárs fog neked véleményt alkotni róla, ha erre jár.

ee86hgyg8

Szép estét !
Őszintén ha ennyit rá szánsz egy gépre akkor inkább egy esztergát vegyél.
Én megbántam hogy megvettem ...
Hyundai és a Ferm esztergák között nincs semmi különbség csak más a neve és a színe .
Kicsit nagyobb igénybevételnél elég könnyen eltörnek benne a dolgok , pl a fogaskerekek is öntvényből vannak nekem sikerült már ledarálni az eredetit helyette c45 ből vannak. egyik géppel tudsz withvort menetet vágni másikkal nem. illetve amit egy idő után meg lehet unni az cserekerekek pakolgatása mivel egy 3 as emelkedéshez és egy simításhoz más előtolás kell .Szívem szerint EAN ,E1N ,E2N ezek körül venném valamelyiket .

Robika37

Az EAN-nak nem metrikus a vezérorsója sajnos azért kell rakosgatni a "col"-os emelkedést gond nélkül lehet vele vágni a karok kapcsolásásval

ee86hgyg8

4 menet/ coll ha nem tévedek

595852ar

Szia! Nem felejtettem ám el amit ígértem, de pici gondjaim vannak a gépemmel és időm sincs elegendő.

000000000

Szervusz!
Köszönöm a választ, igazad lehet,elgondolkodom rajta !