Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ee86hgyg8

000000000

Egyszerű megoldás ha például kerékpár hátsó lánkeréksorozatból ami álltalában 14-től 28 fogig terjed illetve az első még több fogú összeállítani az aránypárokat mondjuk a legtöbbet használt 3-4 menetet és az ollón elhelyezni a spanolókereket.Egy menetváltás pár pillanat a lánc áthelyezésével.Én egy cserekerékpár hiányát igy oldottam meg.Persze az én gépemen van nortonszekrény igy 0,8-tól 3 mm-ig csak egyszer kell cserélni.KIs gép bírja a lánc.

595852ar

Koppintsd le az EAN-ét persze annyi modosításal, amennyi a két vezérorsó menetemelkedésének és hajtókerekének különbsége miatt szükséges lehet. Ki lehet azt spekuklálni.

ee86hgyg8

Milyen géped van ?
fogaskerék legyártása nem lenne gond mert van ismerősöm aki tud fogazni .
Mondjuk inkább 1 es emelkedéstől akarok felfele olyan 8 as ig max
illetve whitworth menet 8 menet/ coll tól 48 menet/ coll .

595852ar

"van ismerősöm aki tud fogazni" .
Nekem is volt ilyen, de leszoktattam róla. ;D

000000000

Régi 100 éves kis gépem van 11 fokozatú a norton rajta így azzal 1-től 3 mm-ig lehet vágni,egyszer kell cserélni metrikus menethez.Amit elgondolsz az szerintem nem fér el a nortonban /1-től 8 mm ig/ illetve akkor  többlépcsős kell,hova tudnád felszerelni mert az orsómeghajtást is kell akkor variálni.

svejk

Elektronikus megoldásban nem gondolkozol?
Van Tibor45-nek és ha minden igaz akkor már Isvargának is kész megoldása.

svejk

Sőt mi több, Fektiforg is publikáltt egy nagyon egyszerű szinkron követést, gyári cuccal.

ee86hgyg8

nem gondolkoztam még elektromos megoldásban  
Jobban szeretném ha manuálisan lehetne állítani a az előtolást és a menetemelkedést

ee86hgyg8

http://jacques.reumont.free.fr/tour/filetages.htm valami ilyen megoldást szeretnék , csak annyi a probléma hogy nekem nem a főorsórol van megoldva a hajtás hanem két fogaskerék van kihozva pluszba az egyik a menetvágás a másik az előtolás .

595852ar

Ha kellenek az Ean adatai szívesen elküldöm.
Szerintem az egy elég egyszerű mechanizmus. Azt kellene a te gépedre optimalizálni.

ee86hgyg8

szívesen fogadok minden segítséget  

595852ar

Oké! Holnap fényképezek.

jani300

Ez egy tolókerekes váltó , itt adott tengelytávra kel számolni a kerekeket .  A Norton szerintem egyszerűbb mert ott nem köt a tengelytáv az áttétel megválasztásakor . Megéri a ráfordított energiát? Ma ajánlottak egy E 400 at 200-ÉRT .
Persze hobbiban nem számolja az ember a munkaidőt .

595852ar

Ha esetleg tennél be néhány fotót a gépedről és néhány adatot is mellékelnél, akkor szinte biztosan kapnál itt segítséget. Van itt néhány igazi profi.