Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Szép napot.

Hú de megállt a fórum,fel is tennék egy kérdést,az épités alatt álló kis gépemen legyen-e hűtés vagy sem?Valaki azt irja hogy mindenhez használ még Danamid-hoz is,pl:van itt helybe egy esztergályos annó sokat jártam hozzá (úgy rémlik E400-a van),őt pl sosem láttam hűtéssel esztergálni és csakis rapid késekkel dolgozot.

Teaway

Amikor ezt olvastam: Camlock típusú tokmány befogó, megálltam a fejlődésben.

6rk75uezn

Hogy mi?Ki irta ezt?

000000000

Sziasztok ,kellene egy hozzáértő szaki aki meg tudná mondani hogy ,hogy a fenébe lehet felkapatni az olajat a dugattyús szivattyúval. A történet annyi hogy olaj csere történt, és előtte volt olajozás szépen,igaz állt a gép vagy másfél hónapot olaj nélkül mert szerelgetni kellett.De a szivattyúhoz nem lett hozzányúlva. Egész nap ezzel vacakoltam ,kipróbáltam azt is hogy a csövet fel töltöttem olajjal de semmi..

000000000

Azt nem írtam de egy teli talpas e400-as eszterga gépről van szó.

ANTAL GÁBOR

Szedd szét a szivattyút mert a szivószelep valószínűleg leragadt. Az egy klasszikus dugattyús szivattyú szivó és nyomó szeleppel . Ha állt a gép és kicsurgott az olaj ,akkor a maradék ideális ragasztó . A szelepek egyszerű acélgolyók .  Ha a szivószelep megragadt akkor visszaköpi az olajat

6rk75uezn

Jahh látom Lovi irta.

000000000

Köszönöm.
Valami ilyesmire gyanakodtam ,csak az egész irányváltót ki kell húzni a helyéről.Hihetetlen de csak a fedelét lehet eltávolítani ,nem épp a legjobb megoldás de nyilván nem sűrűn kell ezt a vas darabot mozgatni.

lari

Megpróbálhatod azt, hogy a nyomó ágat megbontod valahol, és feltöltöd olajjal.
Ezután bekapcsolod a gépet és jó esetben felkapja az olajat. Utána már visszakötheted a nyomó ágat a helyére.
Ha jók a szelepek -ahogy Gábor írta- akkor ez a megoldás jó lesz.

Vetesi75

Kisesztergákhoz nem feltétlen szükséges, de jó, ha van - legalább későbbi lehetőségként, opcióként meghagyva.  
A forgácstálcát, burkolatot mindenképp "vízállóra" célszerű kialakítani, mert az ecsetes kenegetésnél is csapja a folyadékot, meg a kenőanyag is cseppen.
Amennyiben nem szeretnél szivattyúra költeni, alkalmankénti használatra egy ejtőtartályos (két edényes, cserélgetős) technika is jól használható.
Az esztergályosoddal kapcsolatban: A lustaság, fél egészség. A vizesítés után muszáj takarítani a gépet!

r6cvn479y

Szép estét  
Szereztem pár darab tokmányt  
az a bajom vele hogy tekerés közben néha megszorul mit lehetne vele kezdeni ?

jani300

Szétszeded kitakarítod  és meglátod mi a baja .
Lehet benne forgács ,vagy  lehet törött a diónak vagy a síkmenetű tárcsának a foga .

r6cvn479y

Szétkaptam nagy hitelen nem volt benne forgács a dió szorul valamiért.
Nincs letörve semmi

jani300

Hát ?
A diót kivetted ? Egy menetes végű csap tartja .
Esetleg ott még lehet deformáció.  De a csap is edzett szokott lenni  azt hiszem .

r6cvn479y

a csavart kivettem és a dió alig akart kijönni a helyéről és nem értem miért