Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Hajrá! [#eljen]

jani300

Hogy jó legyen a nap :)
Kb 10 percet gugliztam míg rájöttem hogy az ARK500/3 egy csoki .
Kis nézelődés után kitaláltam azt is hova kell a motrot meg a plusz mínuszt tenni .
Azt hittem az analóg áramkörök azért mennek .
Hümm :(

6rk75uezn

Köszi jani300,akkor el is küldheted mail cimemre,mondtam nem vagyok jó elektronika téren,mindenhez nem érthet az ember.Vagy mégis [#worship]

jani300

Hát én ezt nem dicsekvésnek szántam

PSoft

Elsőre,még el is hinnénk!

No de már másodjára,....:)))

jani300

Ezt nem is csinálja utánam bárki .
Sorszámtól kezdve minden ugyanaz .
Hogy ez hogy jött össze ...

s2k5ycubj

Szia! Letöltöttem régebben http://data.hu/get/6680449/e400eszterga.pdf" TARGET=_fnew>ezt. Gondolom nagy segítség lesz. Ja és van hozzá egy síktárcsám,ha érdekel.

000000000

Szia ,én nem rég fejeztem be az E400-as gépem "restaurálását". A lakat szekrény levételéhez először ki kell szedni a vonóorsót a kapcsoló rudat ,meg a harmadik nem tudom a nevét de úgy is ki megmondják a itteni szakik. Ezeket kúpos illesztő stiftek tartják a helyükön a főorsó felőli részen. Ha ezeket eltávolítottad akkor négy darab belső kulcs nyílású csavar kitekerésével leszedhető a lakat szekrény.Ehhez a művelethez nem árt még egy ember vagy kettő megfelelő méretű menetes szár és azzal leengedni a forgács tálcára a lakat szekrényt. Nem elkeserítés képen mondom de lehet hogy felesleges volt a lakat anyára pénzt költeni általában felrakódik kosszal ,sajnos nincs védve.Nálam legalábbis ez volt a baj,a tünet meg az hogy nem maradt bent az előtolás.Egy alapos tisztítás és jó lett,a holtjáték el hanyagolható , az is inkább a fogas kerekek hézagjaiból adódik. Persze mielőtt megvettem azelőtt egy karbantartóval a cégtől megnézettem ,Ő mondta hogy nyugodtan vegyem meg egyszerű a javítása,és igaza lett.  

000000000

Igen bakelit van van az egyik felén a késszán ékjén az cserélhető és ragasztással rögzíthető.Azt  lefelejtettem a nagy lelkesedésben írni hogy le kell szedni a lakat szekrény a lakat anya cseréjéhez,nem hiszem hogy kiférne ha csak a vezér orsót távolítod el. Ezt még leírom nem tudom hogy mennyire merültél bele a felújításba,a lakatszekrény fedelén van egy kontra anyával ellátott csavar ,ha szemben állsz a géppel akkor a jobb oldalán, azzal lehet állítani az előtoló körmös kapcsolójának a hézagját.Ezzel arra utalok hogy ha összerakás után nem lenne előtolás akkor azzal be kell állítani.Ezt könnyebb elkövetni ha asztalon van a lakat szekrény,mert így látni fogod hogy kapcsol-e.Meg ha már levetted a lakat szekrényt akkor feltétlenül nézd meg a lakat anya melletti sikló csapágyakat, ezek támasztják meg a vezérorsót amikor ki nyomod a lakat anyát. A kopást észre veszed,bele maródik a vezérorsó profilja a bronzba.A lakat anyán szintén lehet állítani,és csere esetén kell is, én ezt a menetprofil mérésével (vezérorsó+lakatanya) állítottam be szintén asztalon.  

h3wc53s

Sziasztok!
ERBA COMPCAT300 miniesztegához ki tud alkatrészbeszerzési lehetőséget.
A főorsó hajtás fogaskereke megint szétment.
Korábban kaptam valami Ausztriai címet, de elveszett. Tudom, hogy a google a barátom, de nem találom.

h3wc53s

Bocs COMPACT300!

595852ar

Keri mester is hasonló problémával küzdött, egy darabig vakargatta a fejét , majd döntött. ;)

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1248029185&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycnc
325.hsz

emfst7wwa

Hello,
Náluk tudsz venni:
www.sieg.hu

swa3ctmw2

Szia.
Köszönöm. Én is ezzel kezdtem. szépen le van benne írva, hogy lehet állítani, de a cseréről nem esik benne szó.
Egyébként hasznos dolgok vannak benne.
Síktárcsát kaptam a géphez. bár az még messze van, hogy azt használni is fogom :)