Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Pontosan én is igy akarom megoldani egy háromállású kapcsolóval,esetleg potival,minek a motorja ez?Ikarus-ét tudok szerezni,annak már szerintem lesz annyi nyomatéka hogy elbir vele.A fordulatszabályzásba esetleg tudsz segiteni?Eszer egy ugyan ilyen 12v os motort szabályoztam potival,nem állt másból mint egy ellenállás,egy fémházas tranzisztorból és egy potiból.

7kcyndjdg

A motor Francia gyártmány (Valeo) Peugeot 306 volt a donor. Ezzel szabályozom: http://kepfeltoltes.hu/view/130622/PWM-regulator-schema_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>PWM regulator

6rk75uezn

Köszi,mennyiből lehet összehozni egy ilyen szabályzót?

7kcyndjdg

nálunk Szlovákián max. 2-3 Euro a alkatrészek ára.

000000000

Tisztelt fórum tagok!

Kulcs akasztó fa gombot szeretnék csináltatni gőzölt bükkből, vagy végső eseteben tölgyfából 10 db-ot. 20 mm hosszú, plusz 10 mm csap, és 10 mm vastagságban.  
Valaki vállalná a munkát?  
Részleteket privátba, képet is tudok küldeni.
Köszönöm a segítséget!

r6cvn479y

Szép estét  
Kis segítséget szeretnék kérni hossz osztó készülékhez  
hogyan kell kiszámolni az osztást?

6rk75uezn

Köszi válaszod,tudnál nekem egy alkatrész listát irni?Sajna nem vagyok valami jó elekronika terén.Köszi.

Vetesi75

Üdv!
Ez eredeti egyszerű hosszosztó géptartozék az asztalvégén, vagy egyetemes osztófej munkaorsójáról, egy villára szerelt áttételen keresztül hajtva az asztalorsó?
Első eset nehezen általánosítható, a második meg kicsit bonyolultabb...
Szenczi Gyula: Marós , 187. oldaltól.

svejk

Vidd el a rajzot magaddal egy elektronikai boltba, ahol nincs nagy nyűzsgés és mindent fogsz kapni.

De sértődés ne essék, ha ennyire fű vagy az elektronikához akkor úgysem fog sikerülni, esetleg a kezdők szerencséjével. :((

Vegyél egyet Szörnyetegtől és egy gonddal kevesebb.

r6cvn479y

Üdv  
Sima egyszerű hossz osztóra gondoltam ami az asztalvégre szerelhető

2nbj3n5m

Szerasz jó barát. Nekem van kész kulcstartó
ugynevezett (kucskolonc)
Hova külgjem?
Száraz János 30kilenv54308egy

swa3ctmw2

Sziasztok!
Olvasgatom már jó ideje a fórumot, és azért van itt pár szaki :) Tök jó dolgokat beszéltek meg...
Én nem régen vettem egy E400-ast. Olcsón jutottam hozzá, de ez az állapotát is tükrözte. Szét kellett szedni, hogy kiférjen az utólag beépített ajtón ami 80 centi széles volt :) Aztán itthon szétkaptam amennyire tudtam, meg rendberaktam nagyjából.
Mostanra már olyan állapotban van, hgy ki is tudtam próbálni. itt megjegyezném , hogy nem szakmám, sőt még csak közelében sincs, mivel asztalos vagyok. De szeretek a fémmel is "baszakodni" :)Szóval a tesztüzemben kiderült azért, hogy vannak még hibái a gépnek.
A lakatanya az úgy el van kopva, hogy kb 1 centis kottyanása van a szánnak. Ezt már beszereztem, de még nem volt időm nekiállni a cseréjének. meg utána akarok nézni-érdeklődni, hogy van-e valami egyszerű megoldása, vagy szét kell bombázni a szánszekrényt, esetleg levenni.
A másik, amit már megoldottam, az a keresztszán kottyanása volt, amit (muitán szétkaptam darabjaira, rájöttem hogy a kúpos anyákkal szépen be lehet állítani :)
ugyan ez a helyzet a késszánnal is, az is kottyan. de azon nem lehet állítani. Az ék is már tökig be van tekerve, de kevés... Ez mondjuk már valami "tuning ék", mert az egyik lapjára bakelit lap van szegecselve. gondolom ezért is vásott el. Így a toldása már necces. de várom az építő ötleteket-javaslatokat :)
Egyébként a szán is meg van kopva. azzal nem tudom mit lehetne csinálni. Gondolom köszörülni kellene. de nem igazán találtam róla semmit neten. mert hát ugye az nem az a kisflexes kategória :)
Vannak még terveim a géppel, csak előbb a pontosságára kellene rágyúrni...
Tervezek csinálni egy marót a kereszt szán hátsó részére, de ez tényleg csak akkor, majd ha már pöpec a taliga :)
Ha van esetleg valaki , aki tudna infót nekem a leírt nyügeimre, azt megköszönném.
Spyke

Teaway

Nem áll szándékomban téged megbántani, de te abból a kapcsolási rajzból nem tudsz alkatrészlistát készíteni?

R1=10k
R2=1k
...

(vagy nem erre gondoltál?[#nemtudom])

Vetesi75

Nagyon általános összefüggés:

K=T/(E*N)=(a/b)*(c/d)

K: hajtásviszony, gyakorlatilag az áttétel az osztókar és az asztal orsó között. a,b,c,d: váltókerekek (ha van, ha nincs értelemszerűen K=1)
T: osztott hossz
E: mozgatóorsó emelkedése
N: osztókar fordulat

6rk75uezn

Hát igen,úgy néz ki ennyire "fű" vagyok az elektronikához.Sértődésről szó nincs,Corgon fórumtársunk volt olyan rendes hogy elküldte az alkatrészek listáját,mostmár látom hogy nem egy nagy ördöngőség és én úgy vélem hogy nem megcsináltatni vagy megvenni kell mert úgy soha nem fogok tudni semmit ezekről a dolgokról,megveszem az alkatrészeket veszek hozzá egy próbanyáklapot,átnézem,ha valami nem tiszta kérdezek,majd forrasztok,persze oda figyelek pl olyanra hogy egy tranzisztornak van Emiter-Bázis-és Kollktor kivezetése,sikerülni fog az.