Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Kb 20 éve gyüjtöm a tollakat, megálltam úgy 360 db-nál. Már csak minőségi csere érdekel. Úgy van ahogy Palom szeretné, egy igazi golyóstoll 1-2 századon belül futja a százat. Máskülönben nem toll csak iróeszköz, dehát a kréta is az.

000000000

Köszönöm Gyula hogy megvédtél.Egyébként Laslie nagyon jó ember segít ahol csak tud,eddig minden gondomra nyújtott valami segítséget. [#worship]Jelen esetben gondolom furcsállja hogy ez a legnagyobb gondom[#fejvakaras]de a technológia későbbiekben más munkáknál is segítségemre lehet.Kellemes Karácsonyt Kívánok!

Devecz Miklós

Ha még aktuális, akkor felpakolom a tárba.
Boldog ünnepeket!

000000000

Sziasztok! Érdeklődnék hogy 6x6 os rapidból ha furatkést köszörülök kb mennyi lehet a kilógása a késnek? Vagyis milyen mélységig lehet használni biztonságosan?  

3k74cecek

Az attól függ mekkora fogást veszel, és mekkora előtolást használsz.
Szerintem 0.1mm fogás kb. hasonló vagy kisebb előtolással 5-6cm-t kilóghat.
Kicsit központ fölé kell állítani (0.2-0.3-el), hogy a lehajláskor se tudjon központ alá menni, mert akkor már nagy a törés esélye.

000000000

Köszi!![#worship][#worship][#worship][#integet2]

4um5b65d

Nálunk az mondták mindig a cégnél, hogy ha nagyon kicsi a furat amibe bele kell nyúlni késsel, hogy forditsd ki az anyagot aztán kívülről könnyebb megesztergálni, a végén meg visszafordítod.
[#integet2]

ra8nsmk6w

Hát azért itt a legnagyobb kérdés, hogy mekkora a készitendő furat átmérője. Érdemes itt a szélső értékeket is figyelembe venni pl egy 12-15 mm furatban estleg jók a Szigma által megadott értékek egy 2-3 mm likban már a 10 mm is kockázatos. Ha lehet én inkább kikerülöm valamilyen más módszerel, bár 2.2mm x10 mm már csináltam ( a csipkézett belépő felület kizárt minden más megoldást abban a pillanatban) Az, hogy kiforditom, nem ugrott be...öregszem esetleg ökörszem

4um5b65d

Gondolom Palom a "toll" projekten dolgozik és akkor 6-os furatba fog belemenni a kés. 12-es furatnál meg szinte a bűn kategóriába tartozik, ha csak 6-os rapiddal nyúl bele.

000000000

Hát igen!Értékelem a humorod[#vigyor2][#wow1]Kitaláltad,a toll furatát akarnám bővíteni,mivel simán fúróval nem elég pontos dörzsáram meg nuku.Mivel a szegnyeregből csak két állítással tudnám kifúrni gondoltam vékonyabb fúróval előfúrok és utánna furatkéssel munkálom meg.talán pontosabb lesz.

4um5b65d

Hányadik kísérletnél tartasz?

000000000

Még nem kezdtem hozzá,csak gondolkodom rajta,tudod karácsonykor nem akartam káromkodni [#buck]

000000000

Tudod már készítettem ilyen tollat de minden alkatrész adott volt hozzá,vagyis egy meglevőt szedtem szét és alakítottam át.Viszont ehhez csak egy alkatrész hiányzik és a többi részhez kel hozzáalakítani.

4um5b65d

Főleg nem 6-8 szor gondolom.....[#nyes]

000000000

Bízom a szerencsémben,mármint hogy nem törik a kés.Amúgy egy 15mm átmérőből kell lemunkálnom a cuccot mert ez van.Gondolom több lépcsőbe és a végén simítani.